Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na východe Slovenska vyčíňal podpaľač: Požiar altánku si majiteľka všimla vďaka kamere
Zdielať na

Na východe Slovenska vyčíňal podpaľač: Požiar altánku si majiteľka všimla vďaka kamere

ZÁMUTOV / V Zámutove neďaleko Vranova nad Topľou vyčíňal podpaľač. Podpálil altánok, v ktorom bola okrem iného uskladnená kosačka a gril. Našťastie si požiar všimla majiteľka domu cez kameru. Včasným zásahom sa podarilo zabrániť šíreniu požiaru. Polícia už začala v prípade trestné stíhanie.

Stalo sa to vo večerných hodinách. Do Zámutova sa na pomoc vydali nielen profesionáli z okresného mesta, ale aj dobrovoľní hasiči z neďalekej obce Soľ. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar v treťom štádiu horenia. Hasiči na lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru nasadili vysokotlakový prúd vody a jednoduché hasiace prostriedky," informovala Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ Prešov.

Majiteľka domu v tom čase doma nebola. Že sa doma niečo deje sa dozvedela aj cez aplikáciu z kamery, ktorú nechala nainštalovať. "Na miesto požiaroviska bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiarov, ktorý nevylúčil cudzie zavinenie," uviedol Jozef Ondrej, riaditeľ HaZZ Vranov nad Topľou. "Páchateľ podpálil altánok, zhoreli aj veci uložené v ňom ako napríklad motorová kosačka, gril a sedačka," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Požiar sa podarilo hasičom v krátkom čase lokalizovať a aj zlikvidovať. Prípad už má v rukách polícia. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovanie cudzej veci," ozrejmila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy