Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajt Turčan zastrelil kolegu v službe. Jeho výsluch bol v psychiatrickej liečebni
Zdielať na

Policajt Turčan zastrelil kolegu v službe. Jeho výsluch bol v psychiatrickej liečebni

PLEŠIVEC / Prípad, ktorý otriasol celým Slovenskom. Pomaly ubehnú 2 roky od vraždy policajta Filipa. Zastrelil ho počas služby jeho kolega, syn vtedajšej primátorky v Prešove. Obvinený Martin bol najskôr hospitalizovaný na psychiatrii v Košiciach, momentálne je umiestnený v psychiatrickej liečebni v Plešivci. V stredu 28. februára sa tam rozhodovalo o jeho ďalšom osude.

Martin, ktorý je obvinený z vraždy svojho kolegu je hospitalizovaný v psychiatrickej liečebni už vyše roka. V stredu 28. februára tu prebehol aj jeho výsluch. "Senát okresného súdu v Prešove rozhodoval na verejnom zasadnutí o návrhu na uloženie ochranného psychiatrického liečenia ústavnou formou," uviedol prokurátor Michal Šoltýs.

​Na rozhodovaní bol prítomný aj advokát obvineného, ktorý sa ale pred kamerou vyjadrovať odmietol. Senát okresného súdu v Prešove sa stotožnil s návrhom prokurátora a obvinenému uložil ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou. Ako dlho pobudne obvinený v tejto psychiatrickej liečebni zatiaľ známe nie je. "Ochranné ústavné liečenie trvá pokiaľ si to vyžaduje jeho účel. V praktickej rovine to znamená, že sa môže jednať aj o niekoľko ročné liečenie, ale nie je to špecifikované v zákone," opísal Šoltýs. 

Rozhodnutie súdu je právoplatné, nakoľko sa obidve strany vzdali práva podať sťažnosť. Obvinený Martin teda naďalej ostáva hospitalizovaný v psychiatrickej liečebni v Plešivci, a to až kým súd neurčí inak. "Uznesenie nadobudlo právoplatnosť a obvinený ostáva umiestnený v tomto ústave, resp. ďalší postup bude stanovený zo strany konajúceho súdu," dodal Šoltýs. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy