Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nahý muž si s nožom spravil ťažké zranenia priamo v strede sídliska
Zdielať na

Nahý muž si s nožom spravil ťažké zranenia priamo v strede sídliska

KOMÁRNO / Úplne odhalený muž na sídlisku v Komárne vzbudil pozornosť okoloidúcich nielen preto, že bol v Adamovom rúchu. Bodal sám seba nožom a spôsobil si ťažké zranenia. Záchranári ho v spolupráci s policajtmi odviezli do nemocnice.

​Na sídlisku v Komárne na pravé poludnie ľudia zaregistrovali nahého muža s nožom v ruke. Okamžite volali mestskú políciu. "Keď tam prišli kolegovia na miesto udania, tak ten muž bol odhalený úplne dá sa povedať a s nožom sa sám poškodzoval, bodal sa," opísal Alexander Tóth, náčelník Mestskej polície Komárno. 

Priamo pred obytným blokom 38-ročný muž vykrikoval, stonal a ubližoval sám sebe. Na mieste zasahovali štátni aj mestskí policajti. Pri jeho spacifikovaní neboli potrebné donucovacie prostriedky. Spôsobil si život ohrozujúce zranenia. Záchranári ho po ošetrení odviezli k vrtuľníku, ktorý ho následne previezol do nemocnice v hlavnom meste. "Domnievame sa, že buď mal veľmi psychickú zdravotnú ujmu, a tiež neodvážim sa povedať otvorene, že by bol pod vplyvom nejakej návykovej látky," dodal Tóth.

"Vo výjazdoch ZZS sa stretávame aj s pacientmi, ktorí sú agresívni a môžu ohrozovať seba, alebo ostatných. V týchto situáciách máme spoluprácu s políciou, štátnou alebo mestskou, ktorí musia zabezpečiť bezpečnosť prostredia," uviedol Martin Michalov, hlavný lekár ZZS ZaMED. Bez ohľadu na to, či prídu k takému prípadu prví záchranári, alebo policajti, musia počítať s jedným. "Nevieme, či má zo sebou zbraň. Môže mať vo vačku nôž, alebo ukrytý v rukáve, ale stále k tomu tak pristupujeme, že môže prísť k útoku z jeho strany," dodal Tóth. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy