Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Syn bodol svojho otca nožom. Brat ho už nikdy nechce vidieť
Zdielať na

Syn bodol svojho otca nožom. Brat ho už nikdy nechce vidieť

HUCÍN / Opitý muž z obce Hucín bodol nožom svojho otca. Čepeľ mu zasiahla životne dôležitý orgán. 24-ročný muž krátko po útoku nafúkal takmer 2 promile. So zákonom mal problémy už aj v minulosti a nôž už vytiahol aj na brata.

​Hoci má páchateľ iba 24 rokov, už má 8 zápisov v trestnom registri. Lúpeže sa napríklad dopustil ako mladistvý. Z väzenia ho naposledy prepustili približne pred rokom. "On sa to raz pokúsil spraviť. S klincom. Druhýkrát brata Lacka. S poľovníckym nožíkom," uviedol brat obvineného. 

V ten večer popíjal u kamaráta a domov prišiel opitý. Na otca vraj zaútočil bez príčiny malým kuchynským nožom. "Otec bol v izbe, s nami. Išiel na vecko, ako sa vracal, brat vstal hore a z ničoho nič ho bodol. Bez hádky, bez všetkého rovno ho pichol," ozrejmil brat. 

Počas útok mal v sebe alkohol 

Vo vedľajšej izbe bolo niekoľko malých detí. Všetci boli v šoku. Muž z rany krvácal, čepeľ mu zasiahla pečeň. "Záchranári muža transportovali do nemocnice v Revúcej s otvorenou ranou brušnej steny," informovala Petra Klimešová, hvoorkyňa OS ZZS. "On je po operácii. Lepšie je na tom. Ale viete, už aj tak budú následky," dodal brat obvineného. 

Útočník ušiel, no policajtom sa ho podarilo zadržať. "Krátko po skutku bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol takmer 2 promile," ozrejmila Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví. On aj prokurátor žiadali, aby bol stíhaný väzobne. Sudkyňa ho v utorok 27. februára poslala za mreže. Vyšetrovanie prípadu pokračuje. "My ho nechceme ani vidieť tu. My brata nemáme. Pre nás zomrel. Chceme aby najvyšší trest dostal," dodal brat obvineného. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy