Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Z Talianska nelegálne dovážali odpad na Slovensko. Zasiahla enviropolícia
Zdielať na

Z Talianska nelegálne dovážali odpad na Slovensko. Zasiahla enviropolícia

MARKUŠOVCE/OKRES SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Odpad z Talianska končil nelegálne na Slovensku. Až pokiaľ nezakročili enviropolicajti. Tí zistili, že sa neďaleko Markušoviec vyváža odpad, ktorý tam nemá čo robiť. Počas akcie na Spiši zadržali viacero kamiónov.

Vodič kamióna tvrdil, že prevážal textíliu, ktorá bola aj preňho zvláštna. Nestihol ju ani vyložiť, zastavili ho policajti. "Spuchnuté veci, staré, mokré to je, mastné. Také, neviem," opísal náklad svojho kamióna vodič Ján Bokor. 

Do areálu blízko obce prišiel podvečer, musel tu stráviť noc. Ráno sa k vykládke nedostal, keďže už zakročila enviropolícia. Samotný vodič bol z toho prekvapený, ani on netušil že nejde o odpad, ktorý je úplne v poriadku. "My sme mali zákazku, dopravu. Naložil som v Taliansku, papiere doklady všetko som mal. Aj od toho, že to je odpad. S tým, že ideme vyložiť," reagoval Bokor. "Bolo zistené, že z územia Talianska sa do objektu v obci Markušovce, okres Spišská Nová Ves, dovážal v rozpore s príslušnými právnymi predpismi rôzny odpad. Z tohto dôvodu boli vykonané prehliadky iných priestorov a pozemkov, vrátane prehliadok kamiónov," informoval hovorca policajného zboru Roman Hájek. Podľa vodiča deň pred tým na skládku vyložili dva maďarské kamióny. Pred zásahom enviropolicajtov ich na vykládku čakalo ďalších 5. Tie enviropolicajti aj zadržali. "Musia zobrať vzorky, návesy zostanú naložené. Vykladať sa to nebude, pôjdeme to niekam odstaviť do Spišskej Novej Vsi. S tým, že pravdepodobne to pôjde naspäť do Talianska," uviedol vodič Bokor. "Zadržaná nebola žiadna osoba. Všetky osoby boli vypočuté v postavaní svedkov. Vyšetrovateľ enviropolície začal trestné stíhanie za trestný čin neoprávnené nakladanie s odpadmi," uzavrel hovorca Hájek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy