Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Súd rozhodol v prípade mladíka, ktorý brutálne zaútočil na muža na stanici
Zdielať na

VIDEO: Súd rozhodol v prípade mladíka, ktorý brutálne zaútočil na muža na stanici

NITRA / Mladík, ktorý brutálnym spôsobom na autobusovej stanici v Nitre napadol 49-ročného muža, už pozná svoj trest. Ide o útok, ktorý sa stal ešte počas pandémie koronavírusu. Aktéri sa pochytili pre rúško a skončilo sa to údermi a kopancami do tváre. Upozorňujeme, že OBSAH v reportáži nie je vhodný pre maloletých divákov.

K brutálnemu útoku došlo ešte koncom roka 2020. Po slovnej výmene názorov medzi v tej dobe 49-ročným mužom a dvomi mladíkmi. Všetko zaznamenali aj kamery. Muž zo Slažian vošiel do autobusovej čakárne, mladých mužov upozornil, aby si nasadili na tvár rúška, keďže v tej dobe boli povinné, čo aj obaja urobili.

Podľa anonymizovaného trestného rozkazu následne došlo k hádke a muža jeden z mladíkov surovo napadol. "Ho kopal pravou nohou do oblasti tváre. Poškodenému spadli na zem okuliare a vzápätí poškodeného udrel dvakrát do oblasti tváre kolenom," uviedli v rozsudku okresného súdu. 

Napadnutý muž utrpel zranenia s dobou liečenia zhruba týždeň. "On stále drzo sa s nami rozprával a chytil som už nervy a stalo sa to, ale nie ako on tvrdí," uviedol útočník na sociálnej sieti. Polícia na prípade pracovala dlhé mesiace, útočník bol stotožnený, no nemal v tom čase nikde trvalý pobyt a nebolo ho jednoduché nájsť. Po vyše troch rokoch je prípad uzatvorený súdom. "Okresný súd Nitra uznal obvineného vinným. Uložil mu podmienečný trest vo výmere 15 mesiacov so skúšobnou dobou na dva roky," informovala hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev. Toto rozhodnutie súdu je už právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy