Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehody na cestách: Jeden vodič nafúkal, druhý z miesta utiekol
Zdielať na

Nehody na cestách: Jeden vodič nafúkal, druhý z miesta utiekol

HUMENNÉ / Na východe Slovenska zaznamenali hneď niekoľko nehôd v krátkom čase. Pri Snine skončilo auto mimo vozovky a vodič v nemocnici. Nafúkal viac ako 2,6 promile. O niekoľko hodín neskôr iný vodič urobil problémy viacerým ľuďom v Humennom. Zničil niekoľko áut, zábradlie pri ceste, narazil do plynového označovníka a z miesta ušiel. Policajti vypátrali iba auto. Totožnosť vodiča zatiaľ známa nie je.

Ku kolízii došlo na úseku cesty medzi Sninou a Stakčínom. Podľa polície za volantom auta sedel 42-ročný Sničnan. Vozidlom zišiel mimo cesty. Našťastie nikomu inému neublížil, no zranil sa on sám. "Záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Snine s povrchovým poranením hlavy," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS Petra Klimešová.

​Príčinu kolízie odhalili ďalšie procesné úkony. "Vodič bol podrobený dychovej skúške. Výsledok presiahol 2,6 promile," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Aj keď muž skončil v nemocnici, to nič nemení na tom, že sa dostal do problémov so zákonom a už aj čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Nadránom museli hasiči aj policajti zasahovať v Humennom. Jeden vodič, jedno auto, no viaceré kolízie. Stopy po jeho vyčíňaní zostali na viacerých miestach. Napríklad aj tu, na Mierovej ulici oproti Základnej umeleckej škole. "Neznámy vodič s osobným autom narazil do dvoch zaparkovaných osobných vozidiel, neskôr narazil do označovníka plynovej prípojky a nakoniec narazil aj do zábradlia," opísala nehodu hovorkyňa Jana Ligdayová. K škodám sa vinník neprihlásil. Vodič z miesta ušiel. Policajti majiteľa auta poznajú. Ich úlohou je teraz zistiť, kto vozidlo šoféroval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy