Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Piatak sa vyhrážal učiteľke, že ju zabije: Sudca za pár minút rozhodol
Zdielať na

Piatak sa vyhrážal učiteľke, že ju zabije: Sudca za pár minút rozhodol

MARKUŠOVCE / Problémy s 15-ročným piatakom. O Kolomanovi z Markušoviec sme informovali už v lete minulého roka. S kamarátmi vykrádal domy v Spišskej Novej Vsi. Navyše ukradli aj auto, s ktorým sa doviezli domov. Teraz má na krku ďalšie obvinenie. V škole, ktorú navštevuje sa vyhrážal zabitím.

Vyhrážky boli tak závažné, že musela byt privolaná polícia. Vyhrážkami o zabití začal pri učiteľke počas vyučovacej hodiny. Vraždu chcel spáchať u nej doma. Pričom jej mal aj dobre opísať dom, kde pedagogička býva. Vyhrážal sa aj spolužiakom. Piataka preto vzala učiteľka na chodbu. "Po tom, čo túto osobu pedagóg vyviedol z triedy von, mal vo vyhrážkach pokračovať a adresoval ich ďalším pedagogickým zamestnancom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Markušovskí policajti chlapca zadržali. Podarilo sa nám zistiť, že za svoj krátky život má na konte už 6 obvinení z trestných činov. Teraz mu pribudlo ďalšie. "Osoba bola so súhlasom prokurátora zadržaná ako podozrivá z prečinu násilia proti skupine obyvateľov. Po ukončení potrebných procesných úkonov bolo osobe vznesené obvinenie," doplnila hovorkyňa.

Rozhodnuté bolo za pár minút

Sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Prokurátor to navrhol, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.  "Sudca pre prípravné konanie vyhovel návrhu prokuratúry v celom rozsahu a obvineného vzal do väzby z dôvodu obavy pokračovania v trestnej činnosti," uviedol prokurátor.

Koloman sa tak do Markušoviec nejaký čas nevráti. No ešte pred jeho zadržaním, nechal obyvateľom pamiatku na obecnom majetku. Poškodil hasičskú zbrojnicu. "Rozbil nám dvere na požiarnej zbrojnici. Teda pokúšal sa ich vypáčiť a poškodil dvere komplet. Len sa mu to nepodarilo, lebo máme tam kvalitné kovanie," dodal starosta Peter Fulla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy