Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dopravná nehoda v Bratislave: Auto zrazilo vodiča elektrokolobežky
Zdielať na

Dopravná nehoda v Bratislave: Auto zrazilo vodiča elektrokolobežky

BRATISLAVA / Jazda na elektrokolobežke na parkovisku v Petržalke stála 35-ročného muža takmer život. Po zrážke s osobným autom utrpel rozsiahle poranenia po celom tele, vrátane vážneho úrazu hlavy.

​Nehoda sa stala na Panónskej ceste v Bratislave približne o 19.45 h pred obchodným centrom. 39-ročná žena, ktorá šoférovala Hyundai, zrazila v križovatke medzi parkovacími uličkami 35-ročného muža, ktorý tam v tom čase jazdil na elektrokolobežke.

Podľa zistení TV JOJ bol po nehode s autom v bezvedomí. "Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo ambulanciu RLP k zranenému mužovi. Záchranári ho na umelej pľúcnej ventilácii transportovali do nemocnice v Ružinove s diagnózou polytruma a kranyotrauma," priblížila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. "Pacient bol uvedený do umelého spánku. Jeho stav je naďalej vážny, aj keď stabilizovaný," doplnila hovorkyňa UNB Bratislava Eva Kliská. 

Prečo je podľa motoristického novinára kolobežka najnebezpečnejšia?

Kolobežka je podľa motoristického novinára jeden z najnebezpečnejších dopravných prostriedkov. "Dôvodom je oveľa horšia stabilita a brzdná dráha v porovnaní s bicyklom, ale aj to, že malé kolieska ľahko zapadnú do nerovnosti a hrozí, že cez ňu potom preletíte smerom rovno dopredu. Tým, že ruky máte pri sebe na riadidlách, padnete švihom rovno na hlavu," objasnil motoristický novinár Juraj Hrivnák.

Ak už na nej jazdíme, opatrnosť musí byť na prvom mieste, a preto aj ochranná prilba je základ. 35-ročný muž ju ale nemal. Jeho elektrokolobežka zostala na parkovisku počas toho, ako dopravná polícia nehodu zadokumentovala.

Policajti dali vodičke osobného auta fúkať, alkohol v dychu však nezistili. "Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. Presné príčiny ako aj okolnosti nehody na parkovisku stále vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy