Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Na turistickom chodníku našli muža bez známok života
Zdielať na

Na turistickom chodníku našli muža bez známok života

MARTIN / Horskí záchranári hľadali vo štvrtok (22. 2.) na Martinských holiach 67-ročného slovenského turistu, ktorý odišiel na "Martinskú" ferratu a rodina sa s ním nevedela skontaktovať. Muža našli na turistickom chodníku k ferrate bez známok života.

Večer po deviatej začali po nezvestnom turistovi pátrať dvaja profesionálni a dvanásti dobrovoľní hasiči. O pomoc ich požiadala rodina nezvestného. Muž nereagoval na telefonáty ani zaslané SMS. "Dcéra povedala, že išiel na ferratu. Našli sme aj jeho auto na dolnej stanici na stráňach, takto chodieval často. Dala nám presný popis trasy a podľa toho sme rozčlenili skupiny a išli sme ho hľadať," upresnil Branislav Černák, HZS Veľká Fatra.

Zosnulého muža poznali aj samotní horskí záchranári

Futbalového trénera Antona dobre poznali aj samotní horskí záchranári, na ferratu chodil často a rád. "Kondične bol na tom dobre. Spravil jedinú chybu, išiel sám," povedal Černák. 67-ročného pána našli horskí záchranári rýchlo, no žiaľ, pomôcť mu už nedokázali. 

"Ležal na chodníku, ale nikoho nemohol stretnúť. Bol dosť silný vietor a ferrata nebola navštevovaná," priblížil Branislav Černák.

O súčinnosť požiadali Ústredné operačné stredisko Policajného zboru SR. "Lokalizácia mobilného telefónu potvrdila, že turista by sa mal nachádzať na severovýchodnej strane Lúčanskej Malej Fatry. Záchranári HZS ho našli v nočných hodinách, žiaľ bez známok života," informovala HZS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy