Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž pichol svoju spolubývajúcu do krku. Pozná už verdikt súdu
Zdielať na

Muž pichol svoju spolubývajúcu do krku. Pozná už verdikt súdu

PREŠOV / Na prešovskom okresnom súde padol verdikt v prípade pokusu o vraždu. K tomu malo dôjsť neďaleko Humenného, v dedinke s 300 obyvateľmi. Muž s nožom v ruke mal zaútočiť na svoju spolubývajúcu. Podľa obžaloby sa útok neskončil tragicky aj preto, že sa mu žena aktívne bránila.

​Všetkému mali prechádzať dlhodobé spory medzi spolubývajúcimi v jednom dome. V ten osudný deň sa podľa matky poškodenej mali hádať niekoľko hodín. Muž vo večerných hodinách vzal do ruky kuchynský nôž a ženu ním bodol do krku. Útočník mal na to krátko po zadržaní vlastné vysvetlenie. "Odpor za dlhé zneužívanie, už som to nezvládal," povedal obžalovaný.

Vraj na vine boli len jeho opilecké reči

Policajti muža odviezli z miesta činu s putami na rukách. Matka poškodenej bola z jeho činu zhrozená. Nechýbalo vraj veľa a jej dcéra by už tu nebola. Obžalovaný muž vinu z pokusu o vraždu odmieta. Sám pred súdom tvrdil, že je vinný z ublíženia na zdraví. Obžaloba je podľa neho postavená len na základe jeho opileckých rečí.

V utorok 20. februára muž obžalovaný z pokusu o vraždu tvrdí, že ju nožom chcel iba vystrašiť. Vo svojej záverečnej reči žiadal súd, aby bral do úvahy, že je závislý na alkohole a že aj v čase skutku mal v sebe niekoľko promile a že jeho koordinácia pohybov bola mimoriadne znížená.

Predseda senátu však poukázal na to, že nôž skončil v krku poškodenej len milimetre od životnej dôležitej tepny. Znalec vypovedal, že keby ju zasiahol došlo by najneskôr za 20 minút k vykrvácaniu. Muža tak odsúdil za pokus o vraždu a poslal ho do väzenia na 10 rokov. Obžalovaný sa hneď po rozsudku voči verdiktu odvolal. Pri odchode zo súdnej siene už nepovedal ani slovo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy