Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Krvilačný útok na farme: Psy roztrhali pštrosy a kengury
Zdielať na

Krvilačný útok na farme: Psy roztrhali pštrosy a kengury

ČIČAVA / OKRES VRANOV NAD TOPĽOU / Túlavé psy útočili na malej farme neďaleko Vranova nad Topľou. Za obeť im padli pštrosy a kengury. Majiteľ ráta škody v tisícoch eur a pýta sa, kto mu škodu nahradí. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Majiteľ farmy sa chovu zvierat venuje už roky, ale toto ešte nezažil. Túlavé psy sa pustili do kengúr a pštrosov. To, čo po svojom vyčíňaní na farme zanechali, bolo len pre silné žalúdky. "Na Obvodnom oddelení Policajného zboru vo Vranove nad Topľou oznámil muž z obce Čičava, že na jeho farme štyri túlavé psy usmrtili jeho troch pštrosov a dve kengury," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Škoda sa pohybuje v tisíckach eur

Zvieratá boli usmrtené a niektoré doslova roztrhané. Majiteľ ráta škody v tisícoch eur a pýta sa, kto mu tú škodu nahradí. "Vec bola oznámená na Obecný úrad Čičava ako podozrenie z priestupku," doplnila policajná hovorkyňa. Starosta je bezradný. Na odchyt psov dávajú ročne peniaze, za ktoré by mohli v obci mať niečo iné.

Najväčšie problémy im robia psy z miestnej osady, ktoré sa túlajú po celej dedine. "Teraz kto mi tú škodu nahradí? Nech to urobí ten človek, čo povedal, že pes nemôže byť na reťazi," povedal majiteľ farmy Radoslav Kasarda. 

"Ten pes, keď nemôže byť na reťazi a väčšina rómskych obydlí nie je oplotených, tak budú musieť mať koterce a budeme to kontrolovať," tvrdí starosta obce Čičava Dušan Vilenik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy