Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nemal šancu prežiť. Na železničnom priecestí prišiel o život starší muž
Zdielať na

Nemal šancu prežiť. Na železničnom priecestí prišiel o život starší muž

BRATISLAVA / Nemal žiadnu šancu prežiť. Dôchodcu s barlou zrazil na železničnom priecestí medzinárodný rýchlik. Tragédií nevedel rušňovodič zabrániť. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

​Na videu z bezpečnostnej kamery, v ktorom je zobrazené, ako 83-ročný dôchodca sa pár sekúnd pred tým ako vlak prechádza priecestím rozbehne na koľajisko. Rušňovodič nemal šancu zareagovať a kolos zastaviť. "Začalo blikať, že ide vlak a on išiel vyslovene pod vlak. Podľa toho, ako išiel určite samovražda," opísal jeden zo svedkov. "Ja cestujem každý týždeň a toto je za posledných neviem koľko dní s prepáčením za výraz tretí skokan," povedala jedna z cestujúcich. 

Dôchodca bol na mieste mŕtvy. Topánky aj s barlou ležali v koľajisku asi sto metrov od rušňa. Či išlo naozaj o samovraždu, alebo starší pán nestihol prejsť na druhú stranu dediny zisťujú policajti. Tí na mieste boli hodiny a zaisťovali všetky stopy. "Bolo začaté trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia. Okolnosti vyšetrujeme," uviedol Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Vlaky mali meškanie 150 minút

Medzinárodný vlak z Prahy do Budapešti je podľa cestujúcich obsadený asi na 80 %. Väčšina z pasažierov ostala vnútri vo vlaku a čakali dlhé hodiny. "Vraj máme stáť celkom tri hodiny. Už máme asi hodinou za sebou," povedal jeden z cestujúcich. 

Meškania sa dotkli aj iných vlakov. Ľudia nestíhali stretnutia či príchody do práce. Železničná doprava bola paralyzovaná. "Železničná doprava v danom úseku bola prerušená na viac ako tri hodiny. Neskôr bola povolená po jednej koľaji rýchlosťou 10 km za hodinu. Boli odrieknuté tri osobné vlaky, tri regionálne expresy a deväť vlakov meškalo od 25 do 150 minút," informoval Dominik Drevický, hovorca ZSSK.

"Však chodíme do roboty a teraz by sme mali čakať 80 minút. Možno by ste očakávali autobus? To by bolo skvelé, ale neviem či sa to tak operatívne dá," dodala cestujúca. Vlaky sa vrátili do normálneho režimu popoludní. 

Zábery z miesta tragickej nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy