Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zrážka osobného auta s kamiónom: Ťažko sa zranili dvaja ľudia
Zdielať na

Zrážka osobného auta s kamiónom: Ťažko sa zranili dvaja ľudia

OŽĎANY / Desivá nehoda sa stala pri obci Ožďany. Auto vyšlo z vedľajšej cesty rovno pod kamión. Starších manželov vyslobodili z vraku hasiči. Obaja boli po celý čas pri vedomí, no utrpeli ťažké zranenia. Ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Zrážka kamióna s osobným autom, v ňom dve osoby zakliesnené. Ku vážnej nehode vyslali krátko pred pol ôsmou večer hneď tri posádky hasičov z Rimavskej Soboty a z Lučenca a dva tímy záchranárov. So starším manželským párom už komunikoval kamionista aj ďalší vodiči . "Kontrolovali sme, či žijú a či sú pri vedomí. Ale nechceli sme s nimi hýbať," uviedol vodič kamióna.

Mali obavy, aby im ešte viac neublížili. Išlo o zrážku so 16-tonovým kamiónom, ktorý viezol 4-tonový náklad. "Po našom príchode na miesto nehody boli v aute dve zranené osoby. Vodiča bolo potrebné z vozidla vyslobodiť hydraulickým náradím," priblížil Ivan Horváth, veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota.

Ako prvú vybrali z auta spolujazdkyňu, keďže prístup ku nej bol jednoduchší. Z tej iste strany nakoniec vybrali aj 74-ročného vodiča. Po celý čas boli pri vedomí. "Podľa doterajších zistení z miesta dopravnej nehody bolo príčinou pravdepodobne nedanie prednosti v jazde," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Kamionista jazdil po hlavnej ceste smerom na Lučenec. Povedal nám, že si všimol, ako na križovatke stojí auto a dáva mu prednosť. Jeho vodič sa vraj ale náhle pohol. Alkohol u vodičov zistený nebol. Policajti už začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Jednoznačný vinník ešte v tejto chvíli nie je známy. Do vyšetrovania prizvali aj znalca z odboru dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy