Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zajačika bezcitne vyhodili ku kontajneru. Premrznutý v klietke strávil noc
Zdielať na

Zajačika bezcitne vyhodili ku kontajneru. Premrznutý v klietke strávil noc

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Kurióznu záchrannú akciu majú za sebou mestskí policajti v Liptovskom Mikuláši. Pomáhali zajačikovi, ktorého niekto v klietke vyhodil ku kontajnerom.

Okolo klietky vyhodenej pri kontajneroch prešlo viacero ľudí, mysleli si, že je prázdna. Až obyvateľka z blízkej bytovky zistila, že je vo vnútri zajačik. Kontaktovala preto mestskú políciu. "Mohlo sa stať, že ho niekto vyhodil priamo z auta, keďže je to pri ceste. Bol mokrý a premrznutý, bolo jasné, že tam bol celú noc," informovala Katarína Čupková, MsP Liptovský Mikuláš. 

Zajačik už dostal aj meno

Meno dostal symbolické. Po jednom zo svojich záchranárov. "Tento nápad bol môj, pretože môj kolega, s ktorým som ho našla, bol Michal," priblížila Čupková. Odhadom ročný zajačik Mišo zranenia nemal. Veterinárka ho vyšetrila a zaočkovala.

Nový domov mu mestskí policajti našli v centre voľného času. Tu sa o zvieratká starajú najmä školáci, v rámci voľnočasového krúžku. Podobne ako Mišo, tu už našlo svoje útočisko viacero zvierat. 

Za opustenie zvieraťa hrozí pôvodnému majiteľovi pokuta

"Mali sme už podobné prípady. Vieme zvieratká zobrať do opatery, ak je to v našich možnostiach. Prípadov je veľa," ozrejmil riaditeľ CVČ Liptovský Mikuláš Roman Králik. "Rodičia by si mali uvedomiť, že zviera nie je hračka na pár dní alebo mesiac. Je to veľká zodpovednosť aj po finančnej stránke, aj po časovej," povedala Marta Vicianová zo zvieracieho útulku Očami PSA. 

Mestskí policajti už prípad zajaca Miša posunuli kolegom zo štátnej polície. Za opustenie zvieraťa hrozí pôvodnému majiteľovi pokuta až do výšky tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy