Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajná naháňačka: Na aute s kradnutými EČV vytrvalo unikal, no bezúspešne
Zdielať na

Policajná naháňačka: Na aute s kradnutými EČV vytrvalo unikal, no bezúspešne

ILAVA / V noci na pondelok 12. februára policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína prenasledovali Volkswagen, ktorý mal ukradnuté evidenčné čísla. Za volantom auta sedel 29-ročný muž. Unikal vysokou rýchlosťou a na výzvy policajtov na zastavenie nereagoval. Práve naopak, za každú cenu sa snažil uniknúť a dobre vedel prečo. Okrem iného v aute pri prehliadke našli policajti zbraň.

Policajtom sa podarilo unikajúceho vodiča zastaviť v obci Fačkov, kde podozrivý muž náhle šliapol na brzdu. Policajti do neho zozadu nabúrali. Vodič otvoril dvere a snažil sa ujsť. Po ceste zahadzoval všetky veci, ktoré pri sebe mal. Policajtom ale neušiel. Z jeho ruksaku vytiahli aj rôzne náradie. Pri osobnej prehliadke zaistili aj krátku strelnú zbraň.

Muža zadržali a s putami na rukách ho previezli do Žiliny. Vyšetrovateľ obvinil 29-ročného muža za prečin a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a za prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. "Zároveň spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy