Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šokujúci nález v rieke Hron: Bezvládne telo muža bolo zachytené na kmeni stromu
Zdielať na

Šokujúci nález v rieke Hron: Bezvládne telo muža bolo zachytené na kmeni stromu

DOLNÁ ŽDAŇA / Tragédia na strednom Slovensku. Pri Dolnej Ždani (okres Žiar nad Hronom) zasahovali hasiči. Z rieky vytiahli na breh bezvládne mužské telo. Našli ho desiatky metrov za obcou, v miestach, kde nie je ani cesta.

Telo muža našli v Hrone niekoľko metrov od brehu. Na miesto nálezu pri Dolnej Ždani sa dalo dostať iba cez rozmočené pole. Najbližšie domy sú odtiaľ vzdialené desiatky metrov. Bolo náhodou, že si telo v rieke niekto všimol. "Telo muža nezistenej totožnosti bolo nájdené v rieke Hron, zachytené na kmeni stromu pár metrov od brehu," priblížila hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. 

Hladina Hrona je po posledných dažďoch vysoká a prúd silný. Telo tak mohlo doplaviť aj z väčšej vzdialenosti. Na breh ho vytiahli hasiči zo Žiaru nad Hronom s pomocou techniky. Polícia zatiaľ jeho totožnosť nepozná. "Muž mal asi 40 rokov, na sebe mal tmavé oblečenie a pracovné topánky," dodala hovorkyňa. 

Išlo o nešťastnú náhodu?

Či išlo o nešťastnú náhodu, pošmyknutie a pád do vody alebo išlo o cudzie zavinenie budú zisťovať policajti. Rovnako tak budú pátrať po totožnosti obete. "Na miesto bol privolaný aj súdny lekár a na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva. Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre usmrtenie a prípad je v štádiu vyšetrovania," uzavrela Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy