Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Brutálny prípad v osade. Aktivisti našli šteniatko so zranenými pohlavnými orgánmi
Zdielať na

Brutálny prípad v osade. Aktivisti našli šteniatko so zranenými pohlavnými orgánmi

OSTROVANY / Veľmi brutálny prípad rieši enviropolícia. V jednej z osád na východe Slovenska objavili šteniatko s ranami na pohlavných orgánoch. Miestni tvrdia, že psíka niekto do osady v takom stave priviezol. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Pohľade na zakrvavené pohlavné orgány malého psíka naozaj nie je pre citlivé povahy. "Ja som to videl na fotkách, mala poškodenú pošvu. Sama si to urobiť nemohla, musel to spraviť človek. Iné zviera jej to nespravilo, to by vyzeralo inak," uviedol Jozef Čuba, zástupca OZ BROD.

Šteniatko skončilo vo veterinárnej nemocnici. Okrem zranenia na pohlavných orgánoch má aj zlomenú zadnú labku. "Tá pošva sa dá urobiť, ale teraz sa potrebuje zahojiť tá nôžka a potom sa nejaká plastika dá urobiť. Vyzerá to na nejaké rezné poranenia, ale je ťažké zhodnotiť, čím to bolo spôsobené. Nemyslím si, že to urobil nejaký iný pes," priblížil veterinár Pavol Karpjak z veterinárnej nemocnice v Prešove.

Prípadom sa už zaoberá polícia. "Prípad je aktuálne v štádiu preverovania za účelom zistenia všetkých podrobností, aby bolo možné zistiť, či ide o trestný čin týrania zvierat," informovala Denisa Bárdyová , hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

Zranené šteňa našli v osade v Ostrovanoch. "To je malé šteniatko, váži 1,7 kila, má asi tak šesť až sedem týždňov," uviedol Čuba. Člen miestnej občianskej a poriadkovej služby neverí tomu, že niekto šteniatku ublížil v ich osade. Vraj sa tu neraz stáva, že pri osade zastaví auto a z neho posádka vyhodí nechceného psíka. 

Šteniatko si nateraz osvojili v občianskom združení. Ak sa ho podarí dať do poriadku, pôjde na adopciu niekam, kde už nič podobné nezažije.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy