Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pri zrážke piatich áut na ceste pod Strečnom sa zranili dvaja ľudia
Zdielať na

Pri zrážke piatich áut na ceste pod Strečnom sa zranili dvaja ľudia

STREČNO / Pri zrážke štyroch nákladných áut a osobného auta na ceste I/18 v katastri Strečna sa v stredu (7. 2.) večer zranil jeden vodič a jedna vodička. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzany Šefčíkovej sa vodiči na mieste podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom.

​Doplnila, že vodič nákladného vozidla s poľským evidenčným číslom dostal šmyk pri prejazde pravotočivou zákrutou v smere od Martina do Žiliny. "Následne prešiel s návesom do protismernej časti vozovky, kde došlo k nárazu do protiidúcej jazdnej súpravy. Nárazom sa uvoľnil náklad, v dôsledku čoho došlo k ďalšiemu stretu návesu s osobným autom a ďalším nákladným vozidlom," uviedla s tým, že cesta bola na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá.

Polícia žiada účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.

Na cestu pod Strečnom predtým popadali skaly

Poškodili vozovku, krajnicu aj dve autá. Krízový štáb čaká na výsledky geologického prieskumu. Aktuálne na svahu vykonávajú opatrenia, ktoré potvrdia alebo vylúčia možné ohrozenie. Geológovia skúmajú odtrhnutie a posudzujú stabilitu masívu, prácu im však mierne komplikuje daždivé počasie. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy