Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Súd jednej z najbrutálnejších vrážd v histórii Slovenska. Na súde prehovoril svedok
Zdielať na

Súd jednej z najbrutálnejších vrážd v histórii Slovenska. Na súde prehovoril svedok

PREŠOV / Na prešovskom súde pokračovalo pojednávania v prípade mimoriadne brutálnej vraždy. Podľa obžaloby si ju mal objednať na doživotie odsúdený mafiánsky boss Mikuláš Černák. Jeho obhajca trvá na tom, že jeho klient si vraždu objednať nemohol, keďže bol v tom čase v kolúznej väzbe.

Je vražda stará viac ako 25 rokov. Vyšetrovať ju začali ešte v roku 1998. Vykonávateľom mal byť Alhoj Házy, ktorého zabili o pár mesiacov neskôr. Obžaloba z objednávky viní na doživotie odsúdeného Mikuláša Černáka. Ide o jednu z najbrutálnejších vrážd v histórii Slovenska. Keď telo podnikateľa Petra Suržina našli bez hlavy. 

Ako svedok mal vypovedať človek, ktorý mal byť v inkriminovanom čase na inkriminovanom mieste, keď malo dôjsť k vražde podnikateľa. Skôr ako vypovedal pred súdom, konfrontoval ho syn obete ešte pred dverami do súdnej siene.

Posledné chvíle obete

Svedok , ktorý v ten osudný deň šoféroval auto, vypovedal, ako prebiehali posledné chvíle života Petra Suržina. Začalo to ešte v aute, keď za ním sedel Alojz Házy. "Ten ho začal škrtiť, potom vystúpil, vytiahol ho von a nastúpil bez neho. Kričím mu, kde je Peter, nie? A on, choď ďalej, lebo ťa zabijem. A na druhý deň som sa dozvedel, čo spravil ten Házy. Keby nezabijú Házyho, ja tu dnes nie som," povedal svedok vraždy Jozef Galica. Mikuláša Černáka vraj poznal cez jeho otca, pre ktorého kedysi pašoval kone z Poľska. U Černáka mal vraj lobovať za ochranu Petra Suržina, lebo sa mu zveril, že po ňom ide vtedajší člen podsvetia Alojz Kromka. Syn zavraždeného muža pred súdom uviedol, že si myslí, že svedok vraždy taktizuje, aby sa vyhol prípadnému stíhaniu za spolupáchateľstvo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy