Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Otrasný prípad obchodovania s ľuďmi: Maloleté dievčatá mali predávať za účelom sexuálnych služieb
Zdielať na

Otrasný prípad obchodovania s ľuďmi: Maloleté dievčatá mali predávať za účelom sexuálnych služieb

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru zrealizovali na západnom Slovensku akciu s krycím názvom Amadeus. Akcia bola zameraná na zadržanie páchateľov zločinu obchodovania s ľuďmi v súbehu so zločinom sexuálneho zneužívania a prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Podľa zistení polície mali páchatelia za finančnú odmenu obchodovať s maloletými dievčatami. Tie mali predávať za účelom poskytovania sexuálnych služieb na západe Slovenska a v Rakúsku. "V spolupráci s príslušníkmi zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance boli zadržané tri osoby, z ktorých jedna osoba je občanom Rakúskej republiky a dve osoby sú občania Slovenskej republiky," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

Trom osobám bolo vznesené obvinenie. "V dvoch prípadoch za zločin obchodovania s ľuďmi v súbehu s prečinom ohrozenia mravnej výchovy mládeže a v jednom prípade za zločin obchodovania s ľuďmi v súbehu so zločinom sexuálneho zneužívania a prečin ohrozenia mravnej výchovy mládeže," priblížila Bárdyová. Dve osoby sú stíhané väzobne a u jednej osoby bola väzba nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka s využitím monitorovacieho náramku. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí sedem až dvanásť rokov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy