Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
POLÍCIA: Strelec Harman bol spitý a sfetovaný...
Zdielať na
Krimi

POLÍCIA: Strelec Harman bol spitý a sfetovaný...

Zabil sedem bezbranných ľudí a potom aj seba. Strelec z Devínskej Novej Vsi Ľubomír Harman bol v osudný deň nielen zdrogovaný, ale aj opitý. S týmto tvrdením dnes prišlo ministerstvo vnútra.

"Zo znaleckého posudku vyplýva, že bol v čase skutku v štádiu podnapitosti," napísal v stanovisku, ktoré prišlo do redakcie noviny.sk, hovorca rezortu Gábor Grendel.

Alkohol a acetón

Harmanovi namerali v krvi 0,5 promile. Okrem alkoholu užil tesne pred tragédiou aj acetón, čo dokazujú výsledky toxikologicko-chemického vyšetrenia. Ten sa do tela dostáva inhaláciou, respektíve fetovaním.

Ministerstvo vnútra tiež informovalo, že v poradí prvým zranením na tele Ľubomíra Harmana bol priestrel hrudníka od príslušníka Pohotovostného policajného útvaru. Definitívne to potvrdil znalecký posudok z pitvy.

Expertíza ďalej jednoznačne vylúčila, že by policajné strely zranili okrem strelca Harmana akékoľvek ďalšie osoby.

Pozrite si priloženú reportáž:

Neprežilo deväť ľudí

Devínskou Novou Vsou otriasla v pondelok 30. augusta 2010 okolo 10:00 streľba, ktorú neprežilo osem ľudí vrátane strelca. Obyvateľ Devínskej Novej Vsi Ľubomír Harman v byte zastrelil päťčlennú rodinu, išlo o tri ženy, muža a dieťa.

Ďalšieho príbuzného rodiny zastrelil pri vchode do domu. Siedmou obeťou bola žena v jednom z panelových domov, ktorú zasiahla zblúdilá strela. Pri policajnej akcii zahynul aj páchateľ tohto brutálneho činu. Ďalších 15 osôb strelec zranil.

O masakri v Devínskej Novej Vsi vznikol aj dokument, pozrite si krátku ukážku:

Devínsky masaker - dokument o Ľubomírovi Harmanovi

devinskymasaker.sk

devinskymasaker.sk

devinskymasaker.sk

TV JOJ

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy