Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Prenasledoval ženu až do paneláku. Muž so žltačkou sa domáhal fyzického kontaktu
Zdielať na

Prenasledoval ženu až do paneláku. Muž so žltačkou sa domáhal fyzického kontaktu

BRATISLAVA / Pri vstupe do vášho vchodu dbajte na zvýšenú obozretnosť. Reč je o pravdepodobne nepríčetnom páchateľovi, ktorý predvčerom vyčíňal na bratislavskom sídlisku. Ten sa mal priamo na chodbe paneláku sexuálne uspokojovať. Incidentu predchádzalo sledovanie mladej ženy. Jeho konaniu nakoniec zabránili susedia, ktorí privolali strážcov zákona.

​Petržalka, Panónska cesta, piatok, krátko po 18. hodine. Vchodové dvere do jednej bytovky si otvára mladá žena. Tento moment vystihne asi 30-ročný muž v kapucni. Ten dvere zachytí a smeruje za ňou. Na výťah čaká aj ďalší človek pravdepodobne obyvateľ bytovky. Mladá žena privolá výťah a mladý muž v kapucni sa nachádza v jej tesnej blízkosti. Trojica následne nastupuje do výťahu.

Jeden z mužov vystúpi na 4. poschodí. Mladá žena s páchateľom pokračuje o poschodie vyššie. Počas tohto času sa na ňu nepríčetne pozerá a robí nekoordinované pohyby. Pri vystupovaní jej niečo hovorí, a domáha sa fyzického kontaktu.

Muž z výťahu si všimol podozrivé správanie osoby

Čo sa dialo ďalej na chodbe pred bytmi nie je známe. Kamerové záznamy ale dokazujú, že hrozivému incidentu zabránili dvaja muži. Jeden z nich dokonca išiel s poškodenou ako aj páchateľom vo výťahu. Je tak dosť pravdepodobné, že si podozrivé správanie všimol. Svedok spolu s ďalším mužom páchateľa spacifikoval a privolal policajnú hliadku. 

"Vo vami uvedenej udalosti poverený policajt Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V. začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva vykonaním zaisťovacieho úkonu a to zadržaním podozrivej osoby D.G.," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Páchateľ mal mať žltačku

Z kamerových záznamov je zrejmé, že keď si žena otvárala dvere, podozrivého muža si nevšimla. "Osoba D.G. bola umiestnená do cely policajného zaistenia. Vo veci sa vykonávajú procesne úkony," dodal Šimková.

"Dobre sa rozhodla tá žena, že niekde možno urobila nejaký hluk, a že tí vlastne svedkovia vlastne zamedzili tomu správaniu ale vo svojej podstate my nevieme, že čo chcel dokonať. Bol pravdepodobne pod vplyvom nejakých látok, čo sa dá povedať, že takíto ľudia sú odbrzdení," opísala psychologička Barbora Kuchárová.

Podľa informácií TV JOJ mal mať páchateľ žltačku. Aj z tohto dôvodu správca bytovky kontaktoval upratovaciu službu, ktorá musela vydezinfikovať priestory. "Pod vplyvom drog dochádza k horšej sebakontrole. Čiže ak dotyčný, a najmä pod vplyvom drog bývajú rizikovejší z hľadiska infekčných ochorení ako HIV, hepatidita C," informoval urológ a andrológ Jozef Dubravický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy