Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Senior na urgente podpálil lôžka a napadol zdravotné sestry. Zasahovať musela polícia
Zdielať na

Senior na urgente podpálil lôžka a napadol zdravotné sestry. Zasahovať musela polícia

TRNAVA / Polícia zasahovala na urgentnom prijme v Trnave. Incident sa odohral v noci, krátko po 2.00 h ráno. Agresívny pacient sa údajne bál o svoj život vo "východoeurópskej" nemocnici.

70-ročný Rakúšan napádal sestry a podpálil prenosné lôžka v čakárni. "Policajti na mieste obmedzili na slobode 70-ročného občana Rakúska, ktorý kládol aktívny odpor. Po zákroku mu pri orientačnej dychovej skúške namerali v dychu viac ako 2 promile alkoholu," uviedla polícia na sociálnej sieti. Muža po ošetrení predviedli na policajnú stanicu a po prvotných úkonoch skončil nakoniec v cele policajného zaistenia. 

Vedúca sestra urgentu Adriana Domoráková sa snažila prípad objasniť. "Bol to Rakúsky občan, čiže rozprával po nemecky. Kolegyňa, ktorá mala službu, prišla za ním a keďže niečo vie po nemecky, tak sa ho spýtala. V tom jej teda buchol do hrudnej časti, spôsobil jej poranenie, ktoré bolo hneď ošetrené lekárom," povedala. Počas toho muž pokračoval vo vyčíňaní a podpálil pred dverami prenosné lôžka. To už boli na ceste nielen policajti, ale aj hasiči. Sestričky medzi tým zobrali ručný hasiaci prístroj a plamene uhasili.

Agresívny muž sa snažil utiecť

Agresívny 70-ročný muž z chodby urgentného príjmu utiekol. No nie ďaleko. Policajti ho našli v inej časti nemocnice. S útokom pokračoval aj na mužov zákona. A keďže kládol odpor, museli ho upokojiť. Napokon ho s putami na rukách priviedli späť na ošetrenie. Aj napriek agresívnemu správaniu 70-ročného muža v nemocnici ošetrili a následne ho policajti previezli na policajnú stanicu.

V súčasnosti je v cele policajného zistenia, kde sa čaká na jeho vytriezvenie, aby ho mohli vypočuť. Údajne tak urobil preto, že sa bál o svoj život vo východoeurópskej nemocnici. S agresivitou sa nemocničný personál stretáva v poslednom období veľmi často. Uvítali by preto nepretržitú, teda 24-hodinovú ochranu. 

"Takýto prípad sme mali aj teraz v sobotu. Takisto agresívny pacient pod pervitínom, čiže návykovými nejakými látkami, z ničoho nič vyskočil, tu už bola policajná hliadka s ním, napadol policajta, takisto napadol personál, sanitárku," skonštatovala vedúca urgentu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy