Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Zlodeji oklamali ďalšieho seniora: Prišiel o 20-tisíc eur
Zdielať na

Zlodeji oklamali ďalšieho seniora: Prišiel o 20-tisíc eur

VYSOKÉ TATRY / 88-ročný obyvateľ Vysokých Tatier prišiel o 20-tisíc eur. Stal sa obeťou partie zlodejov. Prípad je o to smutnejší, že senior sa pravidelne zúčastňoval preventívnych akcií zameraných na ochranu pred podvodníkmi.

​Primátor Vysokých Tatier vníma tento prípad veľmi citlivo. Ako mestskí policajt sa intenzívne venoval prevencii a učil seniorov, ako sa nestať obeťou podvodníkov. Tí totiž udierajú na tú najcitlivejšiu časť duše - na deti. Dôchodcovia zväčša v strese podľahnú. "Urobia všetko pre to, aby ochránili svoju rodinu a často neváhajú svoje celoživotné úspory, ktoré majú doma na takéto účely obetovať," priznal primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák.

88-ročný okradnutý senior býva v Tatranskej Lomnici. Počas preventívnych stretnutí neraz sedel len zopár metrov od Jozefa Štefaňáka a pozorne počúval. Napriek tomu ho zlodeji oklamali. "Pána poznám osobne celý život," pripustil primátor. S obeťou zlodejov sme sa nestretli. Podľa primátora krádež nenesie ľahko. Zlodeji použili klasické klamstvo - zavolala žena a predstavila sa ako policajtka. "Uviedla, že dcéra staršieho pána spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k úmrtiu osoby. Momentálne je vraj na polícii a ak chce byť prepustená, je potrebné zložiť kauciu vo výške 25-tisíc eur," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov

Dôchodca zistil podvod príliš neskoro 

Dôchodca sa preľakol a povedal, že doma má 20-tisíc eur. Zlodejka s touto sumou súhlasila. "Peniaze mal dať do obálky a doniesť na dohodnuté miesto, kde ho bude čakať neznámy muž. Tak sa aj stalo," dodala hovorkyňa. Muž vzal peniaze a odišiel. Dôchodca zistil až o pár hodín, že dcéra je v poriadku a že bol oklamaný. Škoda, že jej nezavolal hneď po policajtkinom telefonáte. "Polícia neustále apeluje na občanov, aby si takéto podozrivé informácie okamžite overili. Najlepšie u svojich blízkych," uviedla Ligdayová. Keďže ku skutku došlo na chránenej osobe, v prípade dokázania viny hrozí páchateľovi 3 až 10 rokov za mrežami. 

Teraz už len zostáva veriť, že polícia zlodejov vypátra. "Ako sa hovorí, na každú sviňu sa voda varí. Pevne verím, že aj na týchto podvodníkov raz príde, pretože špecializovať sa na deti a na starých ľudí je to najhoršie, čo môže byť," uzavrel primátor Štefaňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy