Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tragická dopravná nehoda: Mužovi prešiel po nohách nákladiak, zomrel na mieste
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Mužovi prešiel po nohách nákladiak, zomrel na mieste

KOLÁROVO / V jednej z ulíc v Kolárove (okr. Komárno) dnes došlo k tragickej nehode. Vodič nákladného auta smrteľne zrazil muža, ktorý v tom čase šiel na krajnici cesty. Nákladné auto išlo minimálnou rýchlosťou. Práve sa rozbiehalo po tom, ako dalo prednosť oproti prichádzajúcemu vozidlu pred prekážkou.

Vodič nákladného auta si muža, tlačiaceho bicykel po jeho pravej strane v úzkej uličke, evidentne nevšimol. "57-ročný vodič nákladného motorového vozidla z doposiaľ nezistených príčin zachytil 68-ročného chodca, ktorý tlačil po krajnici bicykel," priblížila hovorkyňa KR PZ Nitr Viktória Borloková. "K dopravnej nehode v Kolárove vyslalo operačné stredisko ambulanciu rýchlej zdravotníckej pomoci aj leteckú záchrannú službu. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," informovala Petra Klimešová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. 

Vodiča musel upozorniť okoloidúci

Tragédia sa udiala predpoludním. Vodič nákladného auta krátko pred tragickou udalosťou dával prednosť oproti prichádzajúcemu vozidlu pred prekážkou na ceste tak, ako kázala dopravná značka. V rovnakom čase, rovnakým smerom po tej istej ceste tlačil bicykel nebohý muž, ktorý na ňom prevážal približne trojmetrový kus kovového predmetu.

Nákladiak v ulici s autami parkujúcimi na krajnici a prekážkou označenej značkou, doposiaľ nevedno ako prešiel po nohách idúceho muža. Vodiča na to údajne upozornili okoloidúci, ten nákladiak následne zastavil. "Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Okolnosti dopravy, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela hovorkyňa Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy