Jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Partnerke sa vyhrážal zabitím skrutkovačom. Od sudcu si vypočul svoj trest
Zdielať na

Partnerke sa vyhrážal zabitím skrutkovačom. Od sudcu si vypočul svoj trest

HUMENNÉ / Zabijem ťa skrutkovačom a potom skočím pod vlak – tieto slová adresoval muž svojej partnerke. Zastavila ho až privolaná hliadka. Obvinili ho z prečinu nebezpečného vyhrážania. Podľa zistení TV JOJ žena čelila fyzickému násiliu už minimálne polroka. Teraz si môže aspoň na chvíľu vydýchnuť. Pozrite sa, aký trest mu sudca vymeral.

​Násilie aj vyhrážanie zabitím ukončila až privolaná hliadka. Žena agresívnemu správaniu zo strany partnera čelila podľa polície minimálne od augusta minulého roka. "Udieral ju, kričal na ňu a vyhrážal sa, že jej intímne fotografie zverejní na sociálnych sieťach. Útočník žene povedal, že ju zabije skrutkovačom a potom vraj sám skočí pod vlak," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Útočníka obvinili z prečinu nebezpečné vyhrážanie. Na otázky odmietol odpovedať. Z cely policajného zaistenia sa na slobodu nedostal, sudca ho poslal do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Zhruba po 3 mesiacoch strávených vo väzbe mu sudca vymerali trest.

"Obvinený bol uznaný za vinného z pokračovacieho prečinu nebezpečné vyhrážanie, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 5 mesiacov so zaradením pre výkon uloženého trestu do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Súd zároveň obvinenému uložil ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou. Trestný rozkaz Okresného súdu Humenné je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy