Oblačno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Hnilobný zápach predpovedal tragédiu. V šachte objavili telo muža
Zdielať na

Hnilobný zápach predpovedal tragédiu. V šachte objavili telo muža

POPRAD / Na sídlisku Juh v Poprade bol v šachte pri bytovke nájdený mŕtvy muž. Polícia jeho totožnosť zatiaľ nepozná. Podľa prvých zistení mal v šachte ležať dlhšiu dobu. Príčinu smrti ukáže pitva.

Niekoľko minút pred jednou hodinou sa hasiči i policajti ponáhľali na ulicu Mládeže. Z kanalizačnej šachty tu vytiahli mŕtve telo. "Na tiesňovú linku bol oznámený hnilobný zápach zo šachty," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdyová. "Naša jednotka za pomoci dýchacej techniky vliezla do šachty. Telo sme zabezpečili a vytiahli zo šachty von," priblížil Patrik Hudák, veliteľ zásahu HaZZ Poprad. Išlo muža vo veku 40-50 rokov.

Príčina smrti bude známa až po pitve

Obyvateľky bytovky mimo kamery povedali, že v šachte niekedy prespávali ľudia bez domova. Či patril muž medzi nich sa nateraz povedať nedá. "Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Preveruje a zisťuje všetky okolnosti, za akých došlo k úmrtiu muža, ktorého totožnosť zatiaľ nie je známa," doplnila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy