Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zvrat v kauze Cervanová! Detektor lži spochybňuje vinu odsúdených
Zdielať na
Krimi

Zvrat v kauze Cervanová! Detektor lži spochybňuje vinu odsúdených

Dvaja odsúdení za vraždu Ľudmily Cervanovej, Milan Andrášik a Miloš Kocúr, sa v v stredu podrobili detektoru lži. Výsledok? Podľa detektoru sú nevinní! Reportérka Jojky Júlia Pavluvová ziťovala viac...

Americký expertom Robert E. Lee otestoval dvoch odsúdených dvomi základnými otázkami. Prvá bola či vtedajší vyšetrovatelia na nich vyvíjali nátlak, aby sa k vražde Cervanovej priznal.

A druhá či Cervanovú vôbec poznali a boli prítomní pri vražde.

Toto sa stalo...

Prípad z leta 1976 patrí k najznámejším v dejinách československej a slovenskej kriminalistiky a justície. Milan Andrášik a Miloš Kocúr so Stanislavom Dúbravickým, Františkom Čermanom, Pavlom Bedačom a Jurajom Lachmanom údajne participovali na vražde tak, že 9. júla podvečer v bratislavskej Mlynskej doline pred internátom násilne vtiahli Ľudmilu Cervanovú do auta a odviezli do jedného domu, kde ju násilím držali.

Všetci ju údajne nútili piť alkohol, vyzliekli ju a postupne na nej proti jej vôli vykonali pohlavný styk, pričom si ju navzájom pridržiavali. Následne sa rozhodli Cervanovú usmrtiť, lebo im hrozila, že ich skutok oznámi. Zviazanú ju v kufri auta previezli do Kráľovej pri Senci k termálnemu jazierku. Tam sa 14. júla 1976 našlo jej telo.

Mužov ešte v septembri 1982 uznal súd za vinných a odsúdil ich na nepodmienečné tresty odňatia slobody od štyroch do 24 rokov. Pôvodný rozsudok Krajského súdu v Bratislave potvrdil o niekoľko mesiacov aj Najvyšší súd SSR. V marci 1990 však podal vtedajší federálny prokurátor sťažnosť, ktorú Najvyšší súd ČSFR akceptoval, rozsudok zrušil a Krajskému súdu v Bratislave nariadil, aby vec znovu prerokoval a rozhodol. Na súde potom prípad roky stál.

tasr

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy