Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šmykľavá, neupravená cesta? Za nehodu môžete aj tak Vy!
Zdielať na

Šmykľavá, neupravená cesta? Za nehodu môžete aj tak Vy!

Určite to poznáte! Neupravená, šmykľavá cesta. Väčšinou na takejto vozovke spomalíme a jazdíme opatrne. Čo však vtedy, ak dôjde napriek tomu k nehode?! Buďte si istý, že takmer si vždy za ňu môže vodič!

Tak tomu bolo aj dnes. Kašovitý sneh v strede cesty ešte aj pred obedom strašil a znepríjemňoval život vodičom v Lučeneckom okrese. Bola to len otázka času, kedy dôjde k nehode.

Medzi Lučencom a Rapovcami, sa žiaľ predpovede naplnili. Mladá vodička smerovala od Lučenca a presne na tomto mieste dostala šmyk. A nakoniec skončila v járku."Dostali sme šmyk na ľavú stranu. Priateľka chcela auto vyrovnať, ale strhlo nás to doprava!" Takto opisuje chvíle hrôzy spolujazdec havarovaného vozidla Michal. Vodička auta sa zranila, museli ju odviesť záchranári do Lučenca.

Na mieste kde vozidlo dostalo šmyk, bola neupravená cesta, na odbočovacom pruhu bol kašovitý sneh. Asi niet divu, že sa auto pošmyklo. Vinník nehody podľa zákona, je však jasný. "Pravdepodobne z neprispôsobenia rýchlosti a k stave a povahe vozovky, zišla 18 ročná vodička mimo cesty." Potvrdila nám hovorkyňa Banskobystrickej polície Petra Vašková. Na aute vznikla približne škoda 5000 eur a vodička zrejme zaplatí aj pokutu. Cestu na ktorej sa pošmykla neupravili cestári. Im však nehrozí nič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy