Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pod vplyvom mal usmrtiť otca troch detí. Z nehody si nič nepamätá
Zdielať na

Pod vplyvom mal usmrtiť otca troch detí. Z nehody si nič nepamätá

ČADCA / Muž mal zaviniť smrť otca troch detí a po nehode nafúkal. Pred sudkyňu okresného súdu sa v pondelok 22. januára postavil 46-ročný Kysučan Milan. V sobotu ráno sa v Čadci pri výjazde z tunela Horelica čelne zrazil s malou škodovkou, ktorá následne začala horieť. Šofér sa z plameňov žiaľ nedostal. V aute po uhasení požiaru našli len torzo jeho tela.

Kysučana (46) obvinili z usmrtenia. Na súde v Čadci sa rozhodovalo, či bude stíhaný na slobode alebo pôjde za mreže. Kriminalisti ho priviedli z policajnej cely. Na rukách mal putá, v očiach slzy. "Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo," povedal obvinený vodič. 

V sobotu 20. januára ráno mal ísť taxíkom z Kysuckého Nového Mesta domov do Čadce. Už v ňom sedel, no v poslednej chvíli si to rozmyslel. Taxikár sa ho snažil presvedčiť, aby si v stave, v akom bol, za volant nesadal. "Bol značne opitý. Ja som ho presviedčal, aby nešiel, že ho zaveziem, aby sa niečo nestalo," tvrdí Patrik, majiteľ taxislužby.

Žiaľ, stalo sa. Pri výjazde z tunela Horelica prešiel Milan do protismeru a čelne nabúral do škodovky, v ktorej sa viezol otec troch detí. Malú škodovku zachvátili plamene a šoférovi sa z nich nepodarilo uniknúť. Kysučan nafúkal. "Dychová skúška ukázala hodnotu 1,92 promile," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Gabriela Kremeňová. "Ja si z toho nič nepamätám," povedal obvinený.

Rozhodovanie o väzbe trvalo viac ako hodinu. Z pojednávacej miestnosti vyšiel obvinený s putami na rukách. "Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vzala obvineného do väzby z dôvodu obavy, že by v trestnej činnosti pokračoval," dodala Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu Žilina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy