Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Osudová mrazivá noc: Žena zomrela v stane, v ktorom žila
Zdielať na

Osudová mrazivá noc: Žena zomrela v stane, v ktorom žila

SNINA / Bývala v malom stane vedľa obchodu a hoci teploty v noci boli mrazivé, pomoc, ktorú jej úrady aj miestni obyvatelia ponúkali, vraj odmietala. Ženu (53) ráno v stredu 17. januára našli mŕtvu mestskí policajti.

​Nebohú ženu našli v stane mestskí policajti. Pod jej smrť sa zrejme podpísali mrazivé teploty. Posledné mesiace trávila vedľa obchodu. Mestskí policajti ju pravidelne kontrolovali. Tak to bolo aj v stredu ráno. "V rámci hliadkovej činnosti, nakoľko sú silné mrazy, sme ju išli skontrolovať, popri stane sme nevideli žiadne stopy do stanu alebo zo stanu," uviedol Jozef Molnár, mestský policajt v Snine. 

Nazreli do vnútra a okamžite privolali záchranárov aj štátnu políciu. Žena (53) však už nejavila žiadne známky života. Podľa úradov aj miestnych obyvateľov odmietala ich pomoc prijať. "Ľudia jej nosili jesť, starali sa o ňu, ale ona odmietala akúkoľvek pomoc," povedal Molnár. 

"Polícia vykonáva potrebné procesné úkony a preveruje všetky okolnosti úmrtia 53-ročnej ženy z okresu Humenné," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Prednedávnom jej stan videli na opačnej strane cesty pri rieke, no zrejme pre vysokú hladinu Cirochy sa presťahovala na toto priestranstvo. Privolaní obhliadajúci lekár nariadil vykonať pitvu, ktorá stanoví presnú príčinu smrti. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články