Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Syrová lúpež: Ušli z obchodu s plnými vreckami parmezánu
Zdielať na

Syrová lúpež: Ušli z obchodu s plnými vreckami parmezánu

BANSKÁ BYSTRICA / Kuriózna syrová krádež sa stala v Banskej Bystrici. Mestskí policajti chytili dvojicu mužov, ktorí v nákupnom centre ukradli väčšie množstvo parmezánu. Teraz musia vysvetľovať, či boli hladní alebo chceli syr ďalej speňažiť.

​Zlodeji syra sa postarali o rozruch na najväčšom banskobystrickom sídlisku. Keď odniesli z obchodu tovar, nezaplatili. S plnými vreckami tvrdých syrov sa snažili nepozorovane utiecť, ich správanie si ale všimol jeden zo zákazníkov. "Hliadka mestskej polície prijala oznam od občana, že dve osoby odcudzili z predajne tovar a ušli," priblížila asistentka náčelníka MsP Banská Bystrica Diana Lunterová. 

Ďaleko nezašli 

S trinástimi baleniami syra mali útek ťažší. Iba o pár sto metrov ďalej od predajne ich mestskí policajti dolapili. "Vďaka detailnému opisu boli osoby zadržané," dodala Lunterová.

Podľa našich informácií boli muži trestne stíhaní už aj v minulosti, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Krádež syrov tak nebola ich prvá. Prečo si Lukáš a Filip vybrali v obchode práve túto potravinu, budú vysvetľovať mestskej polícii. Tá prípad už rieši. 

Syrová lúpež pobavila aj slovenských občanov

"Asi boli hladní," reagovala pani. "Syr je drahý," doplnil ju muž z ankety. "Touto cestou sa chceme poďakovať za všímavosť. Tovar bol nepoškodený a bol vrátený do obchodu," uzavrela Lunterová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy