Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Študenta, ktorý sa vyhrážal spolužiakom v triede, obvinili
Zdielať na

Študenta, ktorý sa vyhrážal spolužiakom v triede, obvinili

TRENČÍN / Študent školy umeleckého priemyslu v Trenčíne, ktorého policajti zadržali priamo v triede, môže skončiť za múrmi ilavskej väznice. Obvinili ho za to, že sa smrťou vyhrážal spolužiakom. Policajti zverejnili detaily toho, čo spravil.

18-ročnému mladíkovi hrozí väzenie. Vyšetrovateľ ho už obvinil. Žiada pre neho väzbu. Študent je v policajnej cele. Tam ho policajti odviedli potom, ako sa počas prestávky vyhrážal spolužiakom. "Obvinený bez predchádzajúceho slovného a fyzického konfliktu pred svojimi spolužiakmi uviedol, že chodí na strelnicu a má zbraň, konkrétne revolver. Tento prinesie do školy a to tam vystrieľa. Taktiež povedal, že história sa zopakuje," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková.

18-ročný Peter podľa informácií TV JOJ pravidelne navštevoval psychiatra. Jeden zo študentov o jeho vyhrážkach povedal riaditeľovi. Ten zavolal policajtov. Obvinili ho z prečinu násilie proti skupine obyvateľov. "Týmto konaním sa obvinený skupine obyvateľov a to spolužiakom vyhrážal smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou a čin spáchal závažnejším spôsobom konania – so zbraňou," konštatovala Krajčíková. 

Policajti mladíka vypočuli. Podľa nich môže byť jeho ponechanie na slobode pre jeho okolie nebezpečné. "Poverený príslušník z Trenčína podal podnet na jeho väzobné trestné stíhanie a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd," informovala Krajčíková. 

O tom, či zostane na slobode, alebo bude čakať na začiatok procesu za mrežami rozhodne sudca okresného súdu v Trenčíne vo štvrtok, 18. januára. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uviedla Krajčíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy