Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Úspešná drogová razia: Pervitín, marihuana a štyria obvinení
Zdielať na

Úspešná drogová razia: Pervitín, marihuana a štyria obvinení

RIMAVSKÁ SOBOTA / Kriminalisti zasahovali na dvoch miestach súčasne. Dnes je jasné, že akcia bola mimoriadne úspešná. Vo väzbe sú štyria obvinení, po piatom policajti pátrajú. Páchatelia sú vo veku od 32 do 40 rokov.

Rodinný dom na Šibeničnom vrchu a byt v paneláku. Dve skupiny policajtov vtrhli na tieto dve miesta súčasne v rovnakom čase. "Ráno o piatej som sa zobudil, keď dačo buchlo. To búchali a vylamovali," opísal akciu sused. Domové prehliadky trvali niekoľko hodín. Zaistili množstvo dôkazov, či väčšiu sumu peňazí.

Ďalšieho obvineného polícia hľadá

Z výsledkov expertízy je už jasné, že tam našli marihuanu aj pervitín. Policajti z miesta odviezli aj desiatky rôznych vecí, ako bicykle, náradie, či notebooky. Všetky budú pravdepodobne ukradnuté. Z drogovej trestnej činnosti obvinil vyšetrovateľ až 5 ľudí. Tri ženy a dvoch mužov. Ide o bratov, po jednom z nich však policajti pátrajú. 37-ročného Ivana v dome počas razie nenašli. Odvtedy sa skrýva. O tom, že je stíhaný, podľa polície, vie. "Ak by niekto vedel poskytnúť akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť k jeho vypátraniu, aby tieto oznámili na ktoromkoľvek útvare PZ, alebo známom čísle 158," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Susedia sa potešili

Ďalší štyria obvinení sú už vo väzbe. Za mrežami skončil brat hľadaného Ivana, a podľa zdroja TV JOJ aj jeho partnerky – jedna súčasná a jedna bývalá, ako ďalšia žena. Potešili sa najmä susedia. "Tak sa žilo, že život začínal večer o deviatej a ráno o piatej skončilo. Keby bol kľud, tak nech to robia pre mňa, ale že v noci som nemohol okno otvoriť," reagoval sused. V dome žilo niekoľko ľudí, ďalší za nimi prichádzali. Na autách, či taxíkoch. "Boli dve partie rozdelené. Daktorých pustili, tam majú kameru a videli koho pustia. A daktorých nepustili. A tí potom robili cirkus. Búchali po dverách, lebo ich nechceli pustiť," vysvetlil sused. A odkedy bola policajná akcia a zobrali ich je už podľa suseda pokoj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy