Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Toto rozhodne nebol dobrý nápad. Autom sa vybrala šantiť na ľad
Zdielať na

Toto rozhodne nebol dobrý nápad. Autom sa vybrala šantiť na ľad

TRSTICE / Tri hodiny trval veľmi špecifický zásah odťahovej služby pri obci Trstice. Žena (40) za volantom dostala veľmi zlý nápad.

Klzkosť zamrznutej vody na poli chceli vyskúšať s Octaviou. Nakoniec ich musela vyslobodiť odťahová služba. "Prišiel telefonát od jednej pani, že má zapadnuté auto," uviedol Marián „FUNER“ Kubovič, majiteľ odťahovej služby.

Zamrznuté spodné vody na poliach sú, zdá sa, lákadlom nielen pre korčuliarov. Majiteľka auta zo susednej dediny tam vraj zapadla večer predtým. Predné kolesá auta sa preborili pod hrubý ľad. "Potom mi napadlo, že asi chcela driftovať alebo že išla na ľad, zapadla. Vyzdvihol som kolegu, vzali sme náradie, elektrické píly a také veci. Bola veľmi zúfalá. Bol tam aj traktor a bager, ale že nevedeli vytiahnuť," opísal Kubovič.

Hĺbka pod ľad zapadnutých kolies mohla byť maximálne 40 centimetrov. Avšak auto do rána v preborenom ľade doslova zamrzlo. "Museli sme vyrezať ľad okolo auta a tak pekne postupne sme ho vyťahovali," priblížil Kubovič.

Predchádzajúce pokusy vyslobodenia traktorom odtrhli nielen výfuk, ale aj nápravu. Nakoniec sa ale auto podarilo dostať z ľadového zajatia. Pretrhli niekoľko lán a trvalo im to takmer 3 hodiny. "Pýtal som sa jej a hovorí, že nevie, čo tam hľadala," povedal Kubovič.

Tento pokus o frajerinu či zábavu nie je priestupkom v doprave. "Pole nie je považované za pozemnú komunikáciu. Týmto konaním sa však mohli dopustiť iného protiprávneho konania, napríklad na úseku životného prostredia," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. A to v prípade, ak by spôsobili škodu majiteľovi poľa alebo by pri manévri došlo k úniku nebezpečných látok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy