Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Náročný zásah desiatok hasičov. Plamene zachvátili rodinný dom a hospodársku budovu
Zdielať na

Náročný zásah desiatok hasičov. Plamene zachvátili rodinný dom a hospodársku budovu

NOVOŤ / Takmer 100 ľudí bolo v noci na nohách a pomáhalo zachraňovať rodinu, ktorej horel dom aj hospodárska budova so zvieratami. Predbežná škoda je 45-tisíc eur. Domácich museli prichýliť príbuzní.

​V čase vypuknutia požiaru boli v dome rodičia so synom. Rýchlo chceli zachrániť 3 kusy hovädzieho dobytka, no už bolo neskoro. Plamene v priebehu okamihu zachvátili celú hospodársku budovu a šírili sa ďalej.

Na miesto rýchlo prišli hasiči z Námestova, tri zbory dobrovoľných obecných hasičov a desiatky miestnych. "Zasahovalo 31 hasičov so 7 kusmi techniky," informoval Peter Bakaľa, riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ Námestovo. "Je to rozsiahle, lebo od hospodárskej budovy sa chytil obytný priestor. Nejaké zvieratá tam uhoreli," priblížil Ján Zvonár, veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru Zákamenné.

Pre silné zadymenie hasiči zasahovali s dýchacími prístrojmi. Hasenie komplikoval aj nočný mráz"Mrzne nám voda pod nohami, podkrovné priestory sú obložené tatranským profilom, všetko musíme rozobrať a skryté ohniská dohasiť," ozrejmil Bakaľa. Pri hospodárskej budove boli aj balíky sena pripravené na zimné kŕmenie dobytka. Presná príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Obec poskytne rodine nájomný byt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy