Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Požiar autodielne: Zranený je jeden človek, na mieste zasahujú hasiči
Zdielať na

Požiar autodielne: Zranený je jeden človek, na mieste zasahujú hasiči

POPRAD / Pri požiari autodielne v Poprade sa zranil jeden človek, na mieste sú hasiči. Horel priemyselný areál - autodielňa a kancelárske priestory vrátane.

​Hasiči našli pred bránou stáť popáleného muža. Bol  to majiteľ haly. "Hneď po príchode sme sa venovali vyšetreniu postihnutej osoby a nasadili sme dva prúdy na hasenie požiaru," priblížil situáciu veliteľ zásahu OR HaZZ Poprad Peter Mláka. Raneného si prevzali záchranári a hasiči sa už naplno venovali haseniu požiaru. Plamene sa šírili mimoriadne rýchlo. "Nachádza sa tu množstvo horľavých látok. Vzadu je 500 litrová nádoba na zemný plyn," dodal Mláka. 

"Horľavý materiál šíril požiar na ďalšie časti objektu," uviedol riaditeľ OR HaZZ Poprad Ondrej Šproch. Hasiči sa snažili zastaviť oheň zo všetkých strán. Dovnútra najprv vojsť nemohli. Na to, aby sa dostali k ohniskám, museli rozobrať strechu. Príčina požiaru zatiaľ známa nie je a škody po požiari vyčíslené ešte nie sú. Už teraz je však jasné, že škoda bude mimoriadne vysoká. "Privolali sme požiarno-technický a expertízny ústav, keďže majiteľ je momentálne hospitalizovaný. Podľa mojich informácií bol prevezený do nemocnice s popáleninami a ťažkým zranením. Momentálne k tomu bude ťažké podávať nejaké bližšie informácie," uzavrel Šproch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy