Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia už 8 dní pátra po nezvestnom Martinovi. Nevideli ste ho?
Zdielať na

Polícia už 8 dní pátra po nezvestnom Martinovi. Nevideli ste ho?

SEREĎ / Je to už 8 dní, odkedy je 18-ročný Martin zo Serede nezvestný. Pri Váhu našli jeho oblečenie, čo pravdepodobne nasvedčuje tomu, že sa v okolí rieky pohyboval.

​S pátraním po nezvestnom mladíkovi sa začalo v skorých ranných hodinách na mieste, kde sa našla jeho bunda. Tá zároveň predstavuje poslednú stopu. "Do pátracej akcie sa zapojili desiatky ľudí. Hľadali aj kolegovia z poriečneho oddelenia s člnom, so sonarom a špeciálne cvičeným psom. Prehľadávali tok rieky Váh," priblížila hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. Po Martinovi pátrali nielen na pevnine, ale aj na vode. Nasadené boli až 3 člny. Za pomoci hasičov zo Serede sa prehľadávala lokalita na vode až po vodnú nádrž Kráľová nad Váhom, čo je asi 12-kilometrový úsek. Práve na vode cvičený pes zo špeciálnej kynologickej služby zachytil stopu.

"Pri Šintavskom moste trikrát označoval, že tam cíti jemu známy zápach," uviedol riaditeľ špeciálnej kynologickej záchrannej služby Alexander Berek. "Bolo tam veľa stromov a konárov, takisto sme nevideli nič, čo by nasvedčovalo tomu, že tam bola nejaká anomália, ktorú by sme mohli označiť, aby sa potápači mohli prípadne ponoriť," dodal Milan Uhrič. Nezvestného 18-ročného Martina pomáhali popri rieke hľadať aj dobrovoľní hasiči z Váhoviec a Čierneho Brodu, Záchranného systému Slovensko, ako aj členovia dobrovoľnej civilnej ochrany. Okolie mŕtveho ramena Váhu mapovali aj na štvorkolkách. Pátranie po mladom mužovi, ktorý odišiel z domu v stredu 3. januára bez osobných veci, ako aj telefónu, bolo žiaľ aj dnes neúspešné. 

Nevideli ste Martina?

Martina videl naposledy jeho otec okolo 19.00 h. Mladík potom odišiel na neznáme miesto a odvtedy sa nikomu neozval. Doma si nechal všetky osobné veci, vrátane mobilného telefónu. Martin má 178 centimetrov, je štíhlej postavy a má polodlhé blond vlasy, s približne 20 centimetrovou dĺžkou. Pri odchode mal na sebe čierne nohavice, čierne tričko, bordovú mikinu, čiernu bundu s kapucňou a sivé zimné topánky. Ak máte akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť, oznámiť to môžete na bezplatnom čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy