Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na ulici v Limbachu sa strieľalo. Polícia zadržala jedného muža
Zdielať na

Na ulici v Limbachu sa strieľalo. Polícia zadržala jedného muža

LIMBACH / V podvečerných hodinách v pondelok, 8. januára došlo na Podhorskej ulici v obci Limbach v okrese Pezinok k streľbe.

Bolo krátko po pol ôsmej večer, keď sa 38-ročný muž dostal bez pozvania na cudzí pozemok v rámci rodinného domu, čím porušil domovú slobodu tamojších obyvateľov. Podľa zistení TV JOJ bol pod vplyvom omamných látok a doposiaľ nie je jasné, prečo tam prišiel. Situácia sa nepáčila mužovi, ktorý tam býva, a tak siahol po zbrani, ktorou nočného návštevníka zranil. "Na základe volania na tiesňovú linku 155 sme vyslali ambulanciu RLP k postrelenému 38- ročnému pacientovi. Záchranári ho po prvotnom ošetrení s poranením brucha transportovali do nemocnice v Bratislave," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Petra Klimešová. 

Muž bol v kritickom stave a niekoľko hodín v umelom spánku. "Tento pacient sa musel okamžite podrobiť operačnému zákroku. Aktuálne je v stabilizovanom stave a pod stálym dohľadom našich lekárov," uviedla hovorkyňa UNB Bratislava Eva Kliská. Zranený muž má pochádzať z právnickej rodiny. Pohotovostná motorizovaná jednotka zadržala po čine 38 ročného strelca a odviezla na výsluch. "Doteraz vykonanými úkonmi bolo lúpežné prepadnutie ako motív nepotvrdené. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková. Polícia miesto opáskovala a do neskorých večerných hodín zaisťovala stopy po incidente.
Hliadka prišla na Podhorskú ulicu do Limbachu aj dnes, no tentokrát bolo možné dostať sa bližšie k miestu činu. Kriminalisti stále zbierali dôkazy a vyšetrovateľ mal vypočuť aj susedov a ženu strelca. Vidno bolo pozostatky materiálu od záchranárov. Muž, ktorý vstúpil neoprávnene na pozemok, totiž nezostal ležať na zemi, ale ušiel na ulicu. Vyšetrovateľ v súčasnosti zisťuje, či išlo o neprimeranú obranu zo strany strelca, ktorý mal doma legálne držanú zbraň. V prípade, že by sa rozhodlo o jeho vine, odoberú mu zbraň spolu so zbrojným preukazom. Čo streľbe predchádzalo vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy