Skoro jasno
21°
Bratislava
Muži pod vplyvom drog odstavili auto v strede sídliska
Zdielať na

Muži pod vplyvom drog odstavili auto v strede sídliska

SENICA / Dvoch mužov vo veku 22 rokov so stratou vedomia našla polícia v zaparkovanom aute v strede komunikácie pred bytovým domom v Senici. Oboch previezli do nemocnice, neskôr sa jeden z nich priznal k prechovávaniu drog. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Informuje o tom trnavská polícia na sociálnej sieti.

Obyvatelia Senice privolali policajnú hliadku na Sotinskú ulicu. Lebo im v prejazde prekážalo auto, ktoré stálo v strede komunikácie. Zaparkoval ho tam vodič z Česka, ktorý spolu so svojim rovesníkom v aute zaspal. Nebolo to však únavou z práce. Prehnali to s drogami až natoľko, že ich policajti nedokázali prebrať. "Na základe volania mestskej polície vyslalo operačné stredisko ZZS SR ambulancie RZP a RLP k dvom pacientom v bezvedomí. Išlo o mužov vo veku 22 rokov, ktorých záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocníc s podozrením na intoxikáciu opiátmi a otravu psychotropnými látkami," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Policajti v aute našli niekoľko tisíc českých korún, 2 sady pracovného náradia, doklady vystavené na mená rôznych ľudí. Okrem toho sa v aute nachádzali aj drogy, pravdepodobne extáza. Tabletky poslali policajti na expertízne skúmanie.

"Mladíci z Česka vo veku 22 rokov boli vypočutí a jeden z mužov sa pri policajtom výsluchu k prechovávaniu drog priznal. Odbery z krvi a moču, ktoré im urobili v nemocnici potvrdili, že obaja boli v čase nálezu v aute pod vplyvom drog," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Polícia už začal v tejto veci trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania a oboch mladíkov aktuálne prepustili z nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy