Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Prípad brutálnej vraždy na sídlisku: Priateľstvo ukončilo 11 bodných rán
Zdielať na

Prípad brutálnej vraždy na sídlisku: Priateľstvo ukončilo 11 bodných rán

ŽILINA / Surová a nepochopiteľná. Taká bola vražda, ktorá sa stala v Žiline v októbri minulého roka. Eduarda priamo pri jeho aute zniesol zo sveta 11 bodnými ranami jeho kamarát. 45-ročný Libor sa po krátkej hádke zmenil na útočníka s nožom v ruke.

​​Stalo sa to v piatok večer priamo pred panelákom, v ktorom Eduard býval. Brutalita, akou Libor na svojho kamaráta zaútočil, prekvapila aj samotných vyšetrovateľov. "Človek to bol dobrý, určite si to nezaslúžil a ešte keď tvrdil že je jeho kamarát," tvrdí príbuzná obete. Útočník si od nebohého Eduarda požičal peniaze a práve tie mohli byť motívom brutálneho činu. "Bol to férový chlap, keď sa mu niečo nepáčilo, tak to povedal. Šokovalo ma to veľmi," reagoval príbuzný.

Prihlásil sa sám

"Po ich predchádzajúcom konflikte mal napadnúť 64-rčného muža a spôsobiť mu neznámym ostrým predmetom 11 bodnorezných rán v oblasti hlavy a krku," upresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. Libor následne zahladzoval stopy. Na svojej dodávke ušiel, doma sa umyl, nôž zabalil do igelitovej tašky a hodil do rieky Rajčianka, vražedná zbraň sa vraj doteraz nenašla. Policajti útočníka celú noc hľadal, no nakoniec sa prihlásil sám. 

​Libora obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy a hrozí mu až 25-ročný trest. Sudca ho poslal do vyšetrovacej väzby. Polícia vyšetrovanie zatiaľ neukončila. "V predmetnej veci prebieha naďalej vyšetrovanie, ktorého súčasťou je znalecké dokazovanie, preto nie je možné poskytnúť viac informácií," dodala Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy