Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dráma na východe: Policajt skočil do rieky za mužom, ktorý kričal o pomoc
Zdielať na

Dráma na východe: Policajt skočil do rieky za mužom, ktorý kričal o pomoc

MICHALOVCE / V piatok 5. januára si dopravní policajti v Michalovciach otestovali svoju odvahu, no tragický záver ich neobišiel. Počas služby skočil jeden z policajtov do rieky Laborec, aby vytiahol topiaceho sa muža. Muž kričal o pomoc.

Oznámenie o topiacej osobe prijali o 14. hodine. "Hoci policajti v tom čase plnili iné služobné úlohy, okamžite nasadli do auta a ponáhľali sa na miesto udalosti. Po príchode zistili, že v rieke Laborec sa skutočne nachádza osoba. Do jej blízkosti sa však už s vozidlom ani pešo nedalo dostať," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Jeden z dvojice policajtov v službe neváhal, vyzliekol si uniformu a skočil do vody, aby 69-ročného muža zachránil. Bezvládneho muža vytiahol na breh, kde mu poskytol prvú pomoc. "Potom k nemu z druhej strany brehu priplával kolega z HaZZ, spoločne muža vytiahli ešte vyššie na breh a oživovali až do príchodu záchranárov," opísala polícia. 

Muža hrdinský čin nezachránil

Muža po príchode záchranárov prevážali do nemocnice, no do nej sa, žiaľ, už nedostal. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie, muž sa do vody dostal pravdepodobne nešťastnou náhodou," dodáva polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy