Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Silvestrovský požiar. Panelák v Ružinove krátko po polnoci zachvátili plamene
Zdielať na

Silvestrovský požiar. Panelák v Ružinove krátko po polnoci zachvátili plamene

BRATISLAVA / Nepríjemný štart do nového roka. Krátko po polnoci 1. januára zachvátil požiar strechu obytného domu v Ružinove na Kozmonautickej 1. O situácii ako prvá informovala televízia TA3.

Pravidelne sme pred Silvestrom informovali divákov, že v Bratislave je zákaz používať zábavnú pyrotechniku. Nový rok sa ešte ani poriadne nezačal a pre zopár jedincov skončilo takmer 70 ľudí v noci na ulici. Partia mladíkov si nedala povedať a zo strechy bratislavského paneláka púšťali ohňostroj. Svojim nezodpovedným konaním podpálili časť domu. 

V paneláku je odpojená časť elektriny a niektorým obyvateľom zateká do bytov voda z hasenia strechy. Strecha bola zatepľovaná polystyrénom a špeciálnym horľavým materiálom a dokončená bola len deň pred Silvestrom. Škody sú aktuálne odhadnuté na 160-tisíc eur, no výška sumy bude určite rásť. 

Obyvateľov evakuovali

Na strechu paneláka vyliezla skupina piatich ľudí. Odtiaľ odpaľovali ohňostroje. Po chvíli plamene a hustý dym zasiahli veľkú časť domu. Ľudí z paneláku na Kozmonautickej ulici v Bratislave museli po polnoci evakuovať. "Bol pristavený evakuačný autobus, nakoľko je chladnejšie počasie a aby v ňom mohli obyvatelia byť. Približne 65 obyvateľov bolo evakuovaných," uviedol veliteľ zásahu Ján Ralbovský.

Rušná noc obyvateľom pripomenula ďalšiu tragédiu, ktorá panelák postihla. V roku 1996 v jednom z bytov vybuchol plyn a pripravil o život dve deti. Išlo o úmyselný čin muža, ktorý chcel spáchať samovraždu. Ako vtedy, aj dnes sú viacerí obyvatelia zasiahnutí nešťastím, ktorému sa dalo jednoducho zabrániť.

Medzi obyvateľmi, ktorí museli stáť pri dome, v teplote okolo nuly, boli malé deti, starí a imobilní ľudia, ale aj domáce zvieratá. Niektorí z obyvateľov vybehli len naľahko oblečení. "Na mieste zasahovalo 25 hasičov so siedmimi kusmi techniky. Požiar je likvidovaný, príčina požiaru je v štádiu zisťovania," dodal.

Zábery zo strechy po požiare: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy