Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Sériové vlámania do bytov. Zlodeji okradli aj polročné dieťa a jeho matku
Zdielať na

Sériové vlámania do bytov. Zlodeji okradli aj polročné dieťa a jeho matku

RUDŇANY / V Rudňanoch nedávajú miestnym obyvateľom spávať zlodeji. Už vyše roka ich trápia vykradnuté garáže. No teraz sa pustili už aj do bytov. O majetky prišli obyvatelia, ktorí neboli niekoľko dní doma. Po sviatkoch prišla o elektroniku či koberce aj rodina Čonkovcov. A neboli jediní, ktorí si na byte našli vypáčené dvere.

Poriadny záťah mali zlodeji v rudnianskej bytovke v časti Zapálenica. V priebehu jedného dňa tu vykradli dva byty, predtým ďalšie dva. Vytypovali si byty na prvom a treťom poschodí. Ich obyvatelia neboli doma. Zlodeji prišli vybavení poriadnym náradím. Každé z vchodových dverí vypáčili. "Pár dní, možno 3-4 dni sme tu neboli. A sme prišli večer pozrieť, vypnúť gamatky a už bolo všetko vykradnuté. Všetko tu bolo rozhádzané hore nohami. Stôl, stoličky úplne vedľa. Reproduktory, elektronika, všetko stadiaľ pomizlo. Aj sochy," opísal obyvateľ Martin Čonka.

Zlodeji v tomto byte nepohrdli ani kobercami. Jediné, čo obyvateľom ostalo, bolo vybavenie kuchyne a nábytky. V druhom byte zlodejov nezaujímala iba elektronika. Okradli aj polročné dieťa a jeho matku. Dieťaťu zobrali plienky a matke spodnú bielizeň. Tiež tu po sebe zanechali poriadny neporiadok. Obyvatelia našli obsah skriniek vyhádzaný na kuchynskej linke či podlahe.

Domáci tušia, kto to má na svedomí

"Boli tu viackrát vlámačky. Jeden byt tri razy, potom druhý byt. A teraz naposledy dva byty naraz," uviedol obyvateľ Marek Jurek. Zlodeji sa opakovane vrátili do tohto bytu. Neprekážalo im ani to, že ho policajti zapečatili, keďže majitelia sú v zahraničí. "Občas bol buchot, volala sa aj hliadka. Vybehol som von, ale neprichytil som nikoho," dodal Jurek.

Domáci tušia, kto má vlámačky na svedomí. Informácie odovzdali aj spišskonovoveským kriminalistom. Nateraz však musia byť obyvatelia stále v strehu, keďže páchatelia sa môžu kedykoľvek vrátiť. "Polícia miesta činu dôkladne zadokumentovala a zaistila stopy, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie. V tejto súvislosti spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal v prípadoch trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody, v časti v súbehu s prečinom krádeže," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy