Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vrah z cintorína je vraj na slobode. Polícia upozorňuje na informácie, ktoré sa šíria
Zdielať na

Vrah z cintorína je vraj na slobode. Polícia upozorňuje na informácie, ktoré sa šíria

LUČENEC / Obyvateľov Lučenca vystrašila nepravdivá informácia, tvrdí polícia. Objavila sa "zaručená" informácia, že "psychopat Dušan" sa pohybuje po Lučenci.

"Opäť ide o príspevok na stránke, na ktorú mnohí ste mnohí upozorňovali," písala polícia vo svojom príspevku. Objavila sa informácia o Dušanovi, ktorý zavraždil ženu na cintoríne, údajne kvôli Bohu. V lete tohto roku 43-ročný Dušan brutálne pripravil o život bezbrannú dôchodkyňu. Na cintorín išiel s myšlienkou zabiť diabla. Pri jej tele zostal sedieť s bibliou v ruke. Do vyšetrovania prizvali viacerých znalcov, ktorí skúmali aj jeho duševný stav. Na základe ich záverov prokurátor trestné stíhanie zastavil. V čase spáchania skutku totiž nebol z dôvodu nepríčetnosti trestne zodpovedný. 

Zákon definuje ako nepríčetného takého páchateľa, ktorý pre duševnú poruchu nemohol rozpoznať protiprávnosť konania, alebo ovládať svoje konanie.

​"Zaručená informácia" uvádza, že muž je na slobode a pohybuje sa po Lučenci. Viacerí ľudia, ktorí príspevok komentovali, si to dali do súvislosti s tragickou udalosťou na cintoríne. "My sme len počuli, že bol prepustený," priznala obyvateľka Lučenca. 

​Polícia upozorňuje, že táto informácia je nepravdivá. "Môžeme potvrdiť, že obvinený sa stále nachádza a uzavretom oddelení psychiatrickej nemocnice v Kremnici, kde je pod dohľadom lekárov," uzavrela Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy