Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž sa vlámal do priestorov materskej školy, chcel tam prespať
Zdielať na

Muž sa vlámal do priestorov materskej školy, chcel tam prespať

TRNAVA / Trnavskí policajti zadržali muža, ktorý sa vlámal do objektu materskej školy. V nočných hodinách ho prichytili, ako vyskakuje z okna materskej škôlky. Po zadržaní policajtom tvrdil, že chcel v priestoroch škôlky len prespať. Informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

​Policajtom prišlo krátko po polnoci v stredu 29. decembra hlásenie o narušení objektu a to do materskej škôlky na sídlisku Linčianska v Trnave. "Keďže objekt je napojený na tzv. pult ochrany, tak na miesto vyrazili policajné zložky," uviedla Eva Nemčovská, zástupkyňa primátora mesta Trnava. Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá na miesto dorazila, našla na mieste rozbité vchodové dvere. Policajti si všimli muža, ktorý sa pokúsil skokom cez okno ujsť. "Na policajnú výzvu stoj nehýb sa muž zareagoval a dal si ruky nad hlavu a policajti ho vzápätí zadržali služobnými putami," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Pri lustrácii osoby policajti zistili, že ide o 42-ročného Petra z obce Letanovce v okrese Spišská Nová Ves. Peter do škôlky vraj neprišiel kradnúť, keď ho policajti zadržali, povedal im, že tam chcel len prespať. "Domnievam sa, že ide o nejakého chudáka, ktorý už nevie ani zo zúfalstva čo so životom a chce asi dôstojne žiť," povedal jeden z obyvateľov Trnavy. 

Zo škôlky nič neukradol

Muž zo škôlky nič neukradol, zrejme naozaj hľadal len strechu nad hlavou, no nerátal s tým, že škôlka je zabezpečená. Mestu ale spôsobil nemalé škody. "Z materskej školy nebol odcudzený žiadny majetok a škoda, ktorá je predbežne vyčíslená sa týka bezpečnostných dverí, ktorá je vyčíslená na 800 eur," dodala Nemčovská. Vyšetrovateľka ho obvinila z prečinu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytového priestoru a za zločin poškodzovania cudzej veci. Za tento skutok mu hrozí pobyt za mrežami na tri až osem rokov. Muž mal byť v minulosti už trestne stíhaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy