Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Násilník mal ženu biť a kontrolovať. Svojej priateľke dlhodobo vulgárne nadával
Zdielať na

Násilník mal ženu biť a kontrolovať. Svojej priateľke dlhodobo vulgárne nadával

MYJAVA / Nechýbalo veľa a vianočné sviatky by strávil za mrežami. Policajti z Myjavy zadržali 45-ročného muža po tom, ako na neho podala trestné oznámenie jeho priateľka. Ženu mal nielen pravidelne biť, ale ju aj neustále kontrolovať. Sudca ho síce pustil na slobodu, no s monitorovacím náramkom.

​Vulgárne nadávky, údery päsťou a psychický teror. To všetko podľa vlastných slov prežívala mlada žena z Myjavy po boku tohto muža. 45-ročný Miroslav mal svoju priateľku biť, pričom naposledy skončila v nemocnici. "Páchateľ opakovanými fyzickými napadnutiami žene spôsobil viaceré zranenia, a to pomliaždenie nosa, ucha, pleca a ramena, ktoré si vyžiadali ošetrenie," opísala zranenia Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne 

Muž mal navyše niekoľkokrát denne kontrolovať žene mobilný telefón a keď sa mu niečo znepáčilo, prišli vyhrážky. "Poškodenej sa mal vyhrážať so slovami, že ju zabije alebo že skončí na vozíku. Potom ako poškodená nabrala odvahu a voči nej smerujúce útoky zo strany priateľa oznámila na Obvodnom oddelení PZ v Myjave, došlo v súčinnosti s políciou v Novom Meste nad Váhom a Brezovou pod Bralom k jeho vypátraniu a zadržaniu," informovala Kuzmová. 

Obvineného prepustili zo zadržania 

Miroslava obvinili z nebezpečného vyhrážania. Prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie a tak ho eskortovali na súd. Svoje správanie sa k priateľke na kameru komentovať nechcel. Súd napokon obvineného prepustil zo zadržania a väzbu nahradil viacerými obmedzeniami a povinnosťami.

"Súd prijal písomný sľub obvineného, že povedie riadny život a väzbu nahradil aj dohľadom súdneho úradníka nad obvineným a tiež nariadil kontrolu technickými prostriedkami, teda zariadením na určenie polohy kontrolovanej osoby," dodal Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Stále však platí, že mužovi v súdnom procese hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy