Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Matku a jej štyri deti našli bez známok života. Polícia zadržala otca rodiny
Zdielať na
Krimi

Matku a jej štyri deti našli bez známok života. Polícia zadržala otca rodiny

PARÍŽ / Štyri mŕtve deti a ich mŕtvu matku našla v pondelok večer francúzska polícia v byte v meste Meaux, ktoré leží východne od Paríža. Úrady prípad vyšetrujú ako vraždu. Polícia zadržala podozrivého, napísala agentúra AFP, podľa ktorej úrady predtým pátrali po 33-ročnom otcovi detí. Podľa prokurátora už muž na svoju ženu nožom zaútočil v roku 2019, kvôli duševným problémom však nebol potrestaný.

Deťom bolo deväť mesiacov, štyri, sedem a desať rokov. Polícia ich telá spolu s matkiným našla okolo 21.00 h potom, čo ju upozornili znepokojení príbuzní. Úrady zatiaľ oficiálny dôvod úmrtia nezverejnili, podľa zdroja blízkemu vyšetrovaniu ale 35-ročná matka s deťmi zomrela v dôsledku bodných rán.

"V byte neboli žiadne známky po násilnom vniknutí a otec rodiny chýbal," uviedla francúzska prokuratúra vo vyhlásení s tým, že muža hľadá polícia. Policajný zdroj agentúry AFP neskôr uviedol, že bezpečnostné zložky zadržali v meste Sevran na parížskom predmestí "možného páchateľa". Prípad teraz vyšetruje ako vraždu.

"V byte neboli žiadne známky po násilnom vniknutí a otec rodiny chýbal," uviedla francúzska prokuratúra vo vyhlásení s tým. Zdroj AFP neskôr uviedol, že bezpečnostné zložky zadržali otca v meste Sevran na parížskom predmestí. Muž má psychické problémy a už predtým bol úradom známy v súvislosti s domácim násilím.

Prokurátor Jean-Baptiste Bladier médiám povedal, že podozrivý muž v roku 2019 zaútočil na svoju ženu a bodol ju nožom do lopatky. Kvôli duševnému stavu bol však jeho prípad odložený. Už o dva roky skôr začal byť podľa prokurátora monitorovaný kvôli psychotickým stavom.

V regióne metropoly Paríž došlo v uplynulom období k sérii vrážd detí, pripomína AFP. Koncom novembra sa 41-ročný muž priznal k vražde svojich troch dcér vo veku od štyroch do 11 rokov a sám sa vzal polícii, ktorá telá obetí objavila v jeho dome v meste Alfortville na juhovýchodnom okraji Paríža. O mesiac skôr, v októbri, zabil príslušník žandarmérie svoje tri dcéry a následne spáchal samovraždu vo svojom domove v meste Vémars v departmente Val-d'Oise.

Vo Francúzsku zomrie žena v dôsledku násilia každé tri dni, píše AFP. Vlani 118 žien zabil manžel alebo bývalý partner, často v súvislosti s rozchodom. Celkom francúzska polícia vlani zaznamenala 244 300 obetí domáceho násilia, prevažne žien, čo je o 15 percent viac než v roku 2021. Nárast organizácie zaoberajúce sa domácim násilím spájajú s tým, polícia berie nahlásené prípady vážnejšie než predtým.

Súvisiace články