Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia len niekoľko hodín pred Vianocami: Pri požiari zahynul senior
Zdielať na

Tragédia len niekoľko hodín pred Vianocami: Pri požiari zahynul senior

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Tragédia sa stala v Liptovskom Mikulaši. Pár hodín pred Vianocami zomrel pri požiari bytu na prízemí 72-ročný senior. Jeho manželka aj sused sa ho snažili zachrániť, avšak márne. Pre požiar museli evakuovať 60 bytov.

Na prízemí za dverami bytu prišiel o život 72-ročný dôchodca. "Keď som videla hasičov, vravím: Ľuda, čo sa deje? a ona prišla ku balkónu, muž mi zomrel," opísala udalosť susedka. "Bol na vozíku, ostal na vozíku. Slušná rodinka, ona sa starala o svojho muža," reagoval sused. Podľa informácii TV JOJ muž ležal na posteli, keď sa stalo nešťastie, pravdepodobne zle uhasil cigaretu.

Spálňa sa okamžite vznietila, žena chcela rýchlo zachrániť svojho muža, ale už sa nedalo. "Vyšiel som na chodbu, bol dym a pani kričala - manžel mi horí. Dal som si mokrú handru na ústa, bol dym, dostal som sa len do prvej miestnosti, začali padať predmety na mňa, luster mi padol na hlavu, tak som sa vrátil vonka z bytu. Ležiaci na posteli bol," povedal sused. Mikulášski hasiči začali byt v plameňoch rýchlo hasiť. "Zahájili sme hasenie požiaru a okamžite sme prehľadali všetky priestory. Prácu nám komplikovalo silné zadymenie spoločných priestorov," informovala riaditeľka ORHaZZ Liptovského Mikuláša Eva Krajčiová. 

"Hasiči klobúk dole. Za pár minút tu boli," reagoval sused. Zároveň evakuovali 121 ľudí pred bytovku. "Vyslali sme ambulanciu, žiaľ, mužovi sa už nedokázalo pomôcť. Záchranári ošetrili aj ženu s ťažkou reakciou na stres," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová. 

Na mieste boli policajti aj kriminalisti. Mesto chcelo pomôcť rodine zosnulého. "Okamžite zasadal krízový štáb, mali sme aj ubytovanie pre manželku zosnulého, povedala však, že nepotrebuje ubytovanie, že ide bývať ku sestre," konštatoval zástupca primátora mesta Rudolf Urbanovič. 

Vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa podarilo uchrániť byty aj bytové priestory v hodnote približne 500 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy